Cikkajánló – 2014. január 23.

Meg kell szoknunk a 300 forint feletti eurót

A gazdasági növekedés kilátásai ma bizonytalanok Magyarországon, egyáltalán nem biztos, hogy a lakossági fogyasztás magára talál, és ezáltal a gazdasági bővülést a korábbinál nagyobb mértékben erősíti majd – mondta Háda Bálint, a Quaestor-csoport vezető elemzője egy tegnapi sajtótájékoztatón. (Népszava, Népszabadság)

Kemény küzdelem a billegő körzetekért

Tizenhét egyéni választókörzet nyerhető, 55 körzet pedig “billegő”, azaz kétesélyes a közös baloldali – MSZP, Együtt-PM, Demokratikus Koalíció – képviselőjelöltek számára, míg 34 körzetben szinte biztos a Fidesz-KDNP jelöltjének győzelme. Ez derült ki a Republikon Intézet friss kutatásából, amelyet a korábbi választások eredményeire alapozva végeztek el. (Népszava)

Az ellenzéknek marad a közösségi média?

Már villanyoszlopon sem hirdethetnek a pártok, az ellenzék szinte minden tekintetben hendikeppel indul.  Meglehetős ellenszélben vághatnak majd neki az ellenzéki pártok a kampánynak. Már korábban kiderült, hogy a közszolgálati, illetve a kereskedelmi rádiókban és televíziókban fizetett hirdetéseket politikai szervezetek nem tehetnek közzé, egy múlt heti kormányrendelettel – amit a választás kitűzése előtt egy nappal hirdettek ki – pedig a közterületi reklám lehetőségét is korlátozták. (Népszabadság)

Czomba felvázolta a kormány diplomamentő programját

Mintegy tízezer fiatalnak segíthet a kormány által tervezett diplomamentő program, amely azok nyelvtanulását támogatja hárommilliárd forintos forrásból, akiknek csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomához. (MNO)

Most már nyűg az üdültetés

A közmunkások számára idén nem ír ki pályázatot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Az indoklás szerint “nincs lehetőség arra, hogy minden évben valamennyi rászoruló csoportot támogassanak”. Tavaly a botrányosra sikeredett pályázathoz a Belügyminisztérium biztosított 50 milliós forrást. Akkor a legfeljebb 49 ezer forintot kereső közmunkásoknak kellett fizetniük az utazás költségét és a programok árát. Kordás László, a Közmunkás Szakszervezet főtitkára azt mondta, éppen a legrászorultabbaktól vette el a kormány az üdülés lehetőségét, pedig csak “finomhagolásra” lett volna szükség. (Népszava)

Hat-hat táborral folytatódik az Erzsébet-program

Idén először hat napközis Erzsébet-tábort tartanak a leghátrányosabb kistérségekben, valamint újdonságként szintén hat tábort szerveznek fogyatékkal elő gyermekeknek – mondta el az Erzsébet-program szóvivője szerdán, tatabányai sajtótájékoztatóján. (MNO)

Uniós forrásokat tarthat vissza Brüsszel

Az Európai Bizottság szerint Magyarország megsértette az uniós versenyjogi előírásokat, amikor előírta, hogy a brüsszeli forrásokból is készülő útépítések kivitelezésére csak olyan cégek pályázhatnak, amelyeknek az adott útszakasz ötven kilométeres körzetében vagy az adott megyében aszfaltkeverő gyáregységük van. Magyarország ezzel a 2007 óta alkalmazott gyakorlattal kizárta az Európai Unió más területein működő, mobil aszfaltkeverő egységgel bíró cégeket a beruházásokból. (Népszabadság, MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nők és szakszervezet

Lezajlott a Szikra Mozgalom által szervezett Nők és szakszervezet című beszélgetés, amelyben két tagszervezetünk tisztségviselője is megszólalat, akik korábban részt vettem a SZEF képzési programjában is. A teljes beszélgetés visszahallgatható.

Küzdelem a szélsőjobb ellen

A március 8-10. között zajlott nemzetközi esemény fő célkitűzése és alapgondolata az volt, hogy a szélsőjobbos politika és ideológia előtérbe kerülése, valamint egyre fokozódó jelenléte kapcsán a résztvevők megosszák a

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.