Cikkajánló – 2014. január 21.

Garantált fizetésemelések

Nincs szükségük külső segítségre a pedagógusoknak a minősítésüknél figyelembe vett portfóliójuk összeállításához az Oktatási Hivatal szerint. Kerekes Balázs, a hivatal projektigazgatója erről úgy nyilatkozott a távirati irodának, sajnálatos, hogy „megannyi téves, a valóságtól távol álló értesülés látott napvilágot”, pedig minden lehetséges információt és segítséget megad a szaktárca. Potsay Csaba közoktatási szakértő a Magyar Hírlapnak kifejtette, hogy noha 2013 szeptemberében mindenki Pedagógus I. fokozatba került, a legalább tizennégy év munkatapasztalattal és szakvizsgával rendelkezők – minősítési eljárás nélkül – a magasabb bérezéssel járó Pedagógus II. kategóriába lépnek. Potsay hangulatkeltésnek nevezte, hogy akár húsz-harminc évre visszamenőleg kérnének óravázlatokat. Hangsúlyozta, tíz tanóra, illetve foglalkozás tervét kell feltölteni, és ezek akár az előző hónap letanított óráiról is készülhetnek.

A Fidesz szembemegy saját stratégiájával

A saját energiastratégiai célkitűzéseinek a megvalósulását teszi lehetetlenné a kormányzat a paksi atomerőmű bővítésére kötött paktummal. A források idő előtti átcsoportosításával ugyanis elmaradhatnak a kabinet által vállalt fejlesztések megújuló energiák hasznosítására. Nem lesz pénz a lakások energiatakarékossági felújítására, és nem jut támogatás a hazai lignit vagyon kitermelésére sem. Az egyik legfontosabb célként meghatározott függetlenedés az orosz beszállítóktól pedig nem csökken, hanem éppen erősödik. (Népszava)

Mégis vinné az állam a Dunaferrt

A paksi bővítés kapcsán visszakerülhet az ISD Dunaferr megvásárlásának ügye a kormány asztalára. Legalábbis erre utal Dorkota Lajos csütörtökön tett kijelentése, majd annak felsőbb szinten történt megerősítése. (Népszabadság, Népszava, MNO)

Orbán szerint nem lesz újabb kétharmad

Mivel a köztársasági elnök kitűzte a parlamenti választások időpontját, innentől kezdve bármennyire szeretnék tárgyilagosan, objektíven beszélni Magyarország helyzetéről, nem fog menni – kezdte beszédét Orbán Viktor a Magyarország Barátai (Friends of Hungary) Alapítvány konferenciáján. (Népszava, MNO)

„Az MSZP-nek semmi köze a baloldalhoz”

Az MSZP-nek és liberális szövetségeseinek már semmi közük a baloldalhoz, a milliárdosok pártján állnak, elszakadtak a dolgozóktól – mondta a Magyar Hírlapnak Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke.

Sok cég januárban dönt a cafeteriáról

A cafeteria-rendszert működtető vállalatok többségénél januárban dönthetnek a munkavállalók arról, hogy milyen béren kívüli juttatásokat kívánnak igénybe venni. Ma még kevesen kínálják munkáltatói juttatásként a magán-egészségbiztosítást, pedig munkavállalói oldalról kereslet lenne rá. Egy kutatás szerint 67 százalék választaná cafeteria-csomagján belül ezt a szolgáltatást, ha azt a munkáltató juttatásként nyújtaná a dolgozónak. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és