Cikkajánló – 2014. január 21.

Garantált fizetésemelések

Nincs szükségük külső segítségre a pedagógusoknak a minősítésüknél figyelembe vett portfóliójuk összeállításához az Oktatási Hivatal szerint. Kerekes Balázs, a hivatal projektigazgatója erről úgy nyilatkozott a távirati irodának, sajnálatos, hogy „megannyi téves, a valóságtól távol álló értesülés látott napvilágot”, pedig minden lehetséges információt és segítséget megad a szaktárca. Potsay Csaba közoktatási szakértő a Magyar Hírlapnak kifejtette, hogy noha 2013 szeptemberében mindenki Pedagógus I. fokozatba került, a legalább tizennégy év munkatapasztalattal és szakvizsgával rendelkezők – minősítési eljárás nélkül – a magasabb bérezéssel járó Pedagógus II. kategóriába lépnek. Potsay hangulatkeltésnek nevezte, hogy akár húsz-harminc évre visszamenőleg kérnének óravázlatokat. Hangsúlyozta, tíz tanóra, illetve foglalkozás tervét kell feltölteni, és ezek akár az előző hónap letanított óráiról is készülhetnek.

A Fidesz szembemegy saját stratégiájával

A saját energiastratégiai célkitűzéseinek a megvalósulását teszi lehetetlenné a kormányzat a paksi atomerőmű bővítésére kötött paktummal. A források idő előtti átcsoportosításával ugyanis elmaradhatnak a kabinet által vállalt fejlesztések megújuló energiák hasznosítására. Nem lesz pénz a lakások energiatakarékossági felújítására, és nem jut támogatás a hazai lignit vagyon kitermelésére sem. Az egyik legfontosabb célként meghatározott függetlenedés az orosz beszállítóktól pedig nem csökken, hanem éppen erősödik. (Népszava)

Mégis vinné az állam a Dunaferrt

A paksi bővítés kapcsán visszakerülhet az ISD Dunaferr megvásárlásának ügye a kormány asztalára. Legalábbis erre utal Dorkota Lajos csütörtökön tett kijelentése, majd annak felsőbb szinten történt megerősítése. (Népszabadság, Népszava, MNO)

Orbán szerint nem lesz újabb kétharmad

Mivel a köztársasági elnök kitűzte a parlamenti választások időpontját, innentől kezdve bármennyire szeretnék tárgyilagosan, objektíven beszélni Magyarország helyzetéről, nem fog menni – kezdte beszédét Orbán Viktor a Magyarország Barátai (Friends of Hungary) Alapítvány konferenciáján. (Népszava, MNO)

„Az MSZP-nek semmi köze a baloldalhoz”

Az MSZP-nek és liberális szövetségeseinek már semmi közük a baloldalhoz, a milliárdosok pártján állnak, elszakadtak a dolgozóktól – mondta a Magyar Hírlapnak Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke.

Sok cég januárban dönt a cafeteriáról

A cafeteria-rendszert működtető vállalatok többségénél januárban dönthetnek a munkavállalók arról, hogy milyen béren kívüli juttatásokat kívánnak igénybe venni. Ma még kevesen kínálják munkáltatói juttatásként a magán-egészségbiztosítást, pedig munkavállalói oldalról kereslet lenne rá. Egy kutatás szerint 67 százalék választaná cafeteria-csomagján belül ezt a szolgáltatást, ha azt a munkáltató juttatásként nyújtaná a dolgozónak. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az