Cikkajánló – 2014. január 17.

Több diplomával is utcát kell söpörni

Az egyik oldalon a hatalmi gátlástalanság, a másik oldalon a teljes kiszolgáltatottság. Így kommentálta Nyakó István szocialista képviselő a Jászapátin történteket. Mint a Népszava megírta, a településen a közmunkásokkal pénteken íratták alá a szerződést, és máris szavazniuk kellett az igazgatóválasztáson. A “felügyeletükkel” megbízott ember állítólag azt is megmondta nekik, kit kell támogatniuk, és közölte velük, aki nem így tesz, annak nyártól már nem lesz munkája. Nyakó felidézte, hogy Baján is hasonló eset történt, ott azzal zsarolták a közmunkásokat – mondta -, hogy aki nem Fidesz jelöltjére szavaz, nem kap szociális tüzifát.

Mesterházy Attila: Nem hiszek a csodafegyverekben

Mindenki hozott az ellenzéki szövetségért valamiféle áldozatot – mondta a Népszabadságnak Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, hozzátéve, mindenki adott fel a kezdeti pozíciójából azért, hogy a választók hitét vissza tudják adni. (Népszava, MNO)

Nem engednek a rezsicsökkentésből

A „Gyurcsány-koalíció” eltörölné a rezsicsökkentést, amit meg kell akadályozni – erről beszélt tegnap Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő. Gyurcsány Ferenc – Kuncze Gábor decemberi véleményét továbbgondolva – azt mondta a rezsicsökkentésről, hogy az „egy hülyeség”. (Magyar Hírlap)

Orbán: Paks nélkül nincs versenyképesség

A paksi atomerőmű nélkül a magyar gazdaság nem tud versenyképesen működni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a paksi erőműbővítésről szóló orosz–magyar megállapodás ügyében. (MNO, Magyar Hírlap)

„Bármilyen szakon tovább lehet tanulni”

Minden eddiginél többen, csaknem 59 ezren kezdték meg tanulmányaikat tavaly állami ösztöndíjjal a felsőoktatásban. Klinghammer István szakállamtitkár szerint ahhoz képest, hogy 78 ezren érettségiztek tavaly, meglepő, hogy 95 ezren jelentkeztek. Az idén ötven-ötvenötezer állami ösztöndíjas hallgatóra számítanak. Elmondta, a hallgatói önkormányzatok és a rektorok igényelték, hogy 260-ra emeljék a minimumponthatárt, bár szerinte „ez sem nagyon izmos pontszám”. (Magyar Hírlap)

Veszélyben az uniós pályázatok sikere

Önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek sokasága lesz kiszolgáltatva az állami bürokráciának és a politikai szempontoknak, ha megvalósul Orbán Viktor kormányának döntése az összes uniós pályázat megírásának államosításáról. Erről kért állásfoglalást uniós szocialista képviselő az Európai Bizottságtól. (Népszava)

Navracsics: a Kúria jogosan döntött, hogy vár

A Kúria jogosan döntött úgy, hogy megvárja az Európai Unió Bíróságának döntését – mondta a devizahitelekkel összefüggésben Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?