Cikkajánló – 2014. január 10.

Arccal a lakosság felé”

A magyar állam egyre kevésbé kíván devizában eladósodni, ugyanakkor az állampapír-vásárlók között növekvő arányban számítanak a lakosságra, annak ellenére, hogy ők elsősorban a rövid futamidejű államkötvényeket kedvelik. Erről számolt be a 2014. évi államadósság finanszírozásáról szóló sajtótájékoztatóján Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. általános vezérigazgató-helyettese. Az egykori tagoktól elorzott magánnyugdíj-pénztári vagyon kezelésével megbízott Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap gyakorlatilag befejezte működését. (Népszava, Magyar Hírlap)

Ha Gyurcsány jön, Juhász megy

 „Én már döntöttem. Holnap a részleteket is elmondom. Addig alszom egyet, mert ezt tegnap nem sikerült” – ezzel a Facebook-üzenettel vetítette előre a Milla színeiben az Együtt-szövetség egyik vezetőjévé lett Juhász Péter, hogy számára vállalhatatlan a kialakuló új megállapodási konstrukció. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

Az ÁSZ nem tudta ellenőrizni az LMP gazdálkodását

Az LMP gazdálkodását a szükséges dokumentumok hiánya miatt érdemben nem tudták ellenőrizni – derül ki az Állami Számvevőszék legfrissebb jelentéséből. A Jobbik és az MSZP esetében viszont azt állapították meg, hogy nagyjából rendben mennek a dolgok. (Népszabadság)

Ötszázalékos volt hazánkban a növekedés?

A magyar gazdaság kiugró ütemű növekedésére utalhat az Európai Bizottság csütörtökön ismertetett új, több mint egy évtizedes csúcsot jelző gazdasági hangulatindexe, bár múltbeli példák alapján elképzelhető, hogy a korreláció ezúttal nem ennyire szoros – vélekedtek csütörtöki értékelésükben londoni pénzügyi elemzők. (MNO)

Tiltakoztak a Magyar Krónika ellen

Csütörtök este a Magyar Krónika közéleti lap első szerkesztőségi ülésére időzítve villámcsődületet hívott össze a Demokrata szerkesztősége elé a Magyar Szolidaritási Mozgalom, az a szervezet amely szeptember végi rendezvényén ledöntötte Orbán Viktor hungorcell szobrát. Az alig fél száz fős kormányellenes rendezvény ezúttal békésen ért véget Pár órával korábban Szanyi Tibor tartott sajtótájékoztatót. A szocialista politikus felajánlotta írását a Magyar Krónika első számába. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább