Cikkajánló – 2014. január 9.

Vita a tanári bojkottról

Az új szervezet az érdekképviselet szerint alkalmas a pedagógusok megfélemlítésére. Bár a köznevelési államtitkárság szerint tavaly szeptembertől minden tanár automatikusan tagja lett a Nemzeti Pedagógus Karnak, a Pedagógusok Szakszervezete szerint ez lehetetlen, mivel a szervezet meg sem alakult. A Kar ráadásul a pedagógusok véleménynyilvánítási szabadságát is korlátozná. (Népszava)

Mesterházy Orbán ellen

Megszületett a megállapodás a demokratikus ellenzék szorosabb együttműködéséről, így az MSZP és az Együtt-PM közös listát állít a választásokon, és a Demokratikus Koalíciót is várják szövetségbe. Immár biztosra vehető, hogy Mesterházy Attila szocialista pártelnök lesz Orbán Viktor kihívója, ezt már Bajnai Gordon is elfogadja. Az MSZP és az Együtt-PM tárgyalása után a külföldön vakációzó Gyurcsány a Facebookon azt üzente: “Most akkor hazamegyek…”. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Ráígér a rezsicsökkentésre az MSZP

Ha kormányra kerülne, nem törölné el a rezsicsökkentést az MSZP, sőt a legkevesebbet fogyasztók számára további ármérséklést is lehetségesnek tartanak – derült ki a párt egy mai energetikai konferenciáján. Évi százmilliárdokat költenének épületfelújításra, amivel további 40 százalékkal eshetne a rezsi. (Népszabadság)

Mikor szólal meg Áder János?

Még mindig van majdnem 3 hete a köztársasági elnöknek, hogy április 6-ra tűzze ki az országgyűlési választás időpontját. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy akkorra akarja a lehető legrövidebb kampányidőszakkal. (Népszabadság)

A jövőbe vetett bizalom visszaállítása

A családokat támogató intézkedések visszaállítják az emberek jövőbe vetett bizalmát, a már nem hónapról hónapra élő nagycsaládokban felnövő gyermekek sem félnek majd saját családot alapítani, így az adókedvezmények és a gyed extra hosszú távon is szolgálja a népesedéspolitikát – mondta Magyar Hírlapnak Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE, azaz a Nagycsaládo­sok Országos Egyesülete főtitkára.

Bővül az Erzsébet-program

Akinek a nyugdíja kevesebb, mint 147 ezer forint, 2500 forint önrésszel 33 gyógyfürdőbe is ellátogathat. Új pályázatokat hirdetett meg az idei évre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány: az Erzsébet-program keretében 62 pályázatra jelentkezhetnek gyerekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékossággal élők. Minderre 3,5 milliárd forintot nyújt az alapítvány. Az év egyik újdonsága a nyugdíjasok részére igényelhető kedvezményes fürdőbelépő. (Magyar Hírlap)

Később kezdhet a Ház

A Magyar Nemzet információi szerint – a korábbi tervekkel szemben – január 20-a helyett egy héttel később vagy február 3-án kezdheti meg tavaszi munkáját az Országgyűlés.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv tervezet kapcsán. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden