Cikkajánló – 2014. január 9.

Vita a tanári bojkottról

Az új szervezet az érdekképviselet szerint alkalmas a pedagógusok megfélemlítésére. Bár a köznevelési államtitkárság szerint tavaly szeptembertől minden tanár automatikusan tagja lett a Nemzeti Pedagógus Karnak, a Pedagógusok Szakszervezete szerint ez lehetetlen, mivel a szervezet meg sem alakult. A Kar ráadásul a pedagógusok véleménynyilvánítási szabadságát is korlátozná. (Népszava)

Mesterházy Orbán ellen

Megszületett a megállapodás a demokratikus ellenzék szorosabb együttműködéséről, így az MSZP és az Együtt-PM közös listát állít a választásokon, és a Demokratikus Koalíciót is várják szövetségbe. Immár biztosra vehető, hogy Mesterházy Attila szocialista pártelnök lesz Orbán Viktor kihívója, ezt már Bajnai Gordon is elfogadja. Az MSZP és az Együtt-PM tárgyalása után a külföldön vakációzó Gyurcsány a Facebookon azt üzente: “Most akkor hazamegyek…”. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Ráígér a rezsicsökkentésre az MSZP

Ha kormányra kerülne, nem törölné el a rezsicsökkentést az MSZP, sőt a legkevesebbet fogyasztók számára további ármérséklést is lehetségesnek tartanak – derült ki a párt egy mai energetikai konferenciáján. Évi százmilliárdokat költenének épületfelújításra, amivel további 40 százalékkal eshetne a rezsi. (Népszabadság)

Mikor szólal meg Áder János?

Még mindig van majdnem 3 hete a köztársasági elnöknek, hogy április 6-ra tűzze ki az országgyűlési választás időpontját. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy akkorra akarja a lehető legrövidebb kampányidőszakkal. (Népszabadság)

A jövőbe vetett bizalom visszaállítása

A családokat támogató intézkedések visszaállítják az emberek jövőbe vetett bizalmát, a már nem hónapról hónapra élő nagycsaládokban felnövő gyermekek sem félnek majd saját családot alapítani, így az adókedvezmények és a gyed extra hosszú távon is szolgálja a népesedéspolitikát – mondta Magyar Hírlapnak Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE, azaz a Nagycsaládo­sok Országos Egyesülete főtitkára.

Bővül az Erzsébet-program

Akinek a nyugdíja kevesebb, mint 147 ezer forint, 2500 forint önrésszel 33 gyógyfürdőbe is ellátogathat. Új pályázatokat hirdetett meg az idei évre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány: az Erzsébet-program keretében 62 pályázatra jelentkezhetnek gyerekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékossággal élők. Minderre 3,5 milliárd forintot nyújt az alapítvány. Az év egyik újdonsága a nyugdíjasok részére igényelhető kedvezményes fürdőbelépő. (Magyar Hírlap)

Később kezdhet a Ház

A Magyar Nemzet információi szerint – a korábbi tervekkel szemben – január 20-a helyett egy héttel később vagy február 3-án kezdheti meg tavaszi munkáját az Országgyűlés.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és