Cikkajánló – 2014. január 9.

Vita a tanári bojkottról

Az új szervezet az érdekképviselet szerint alkalmas a pedagógusok megfélemlítésére. Bár a köznevelési államtitkárság szerint tavaly szeptembertől minden tanár automatikusan tagja lett a Nemzeti Pedagógus Karnak, a Pedagógusok Szakszervezete szerint ez lehetetlen, mivel a szervezet meg sem alakult. A Kar ráadásul a pedagógusok véleménynyilvánítási szabadságát is korlátozná. (Népszava)

Mesterházy Orbán ellen

Megszületett a megállapodás a demokratikus ellenzék szorosabb együttműködéséről, így az MSZP és az Együtt-PM közös listát állít a választásokon, és a Demokratikus Koalíciót is várják szövetségbe. Immár biztosra vehető, hogy Mesterházy Attila szocialista pártelnök lesz Orbán Viktor kihívója, ezt már Bajnai Gordon is elfogadja. Az MSZP és az Együtt-PM tárgyalása után a külföldön vakációzó Gyurcsány a Facebookon azt üzente: “Most akkor hazamegyek…”. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Ráígér a rezsicsökkentésre az MSZP

Ha kormányra kerülne, nem törölné el a rezsicsökkentést az MSZP, sőt a legkevesebbet fogyasztók számára további ármérséklést is lehetségesnek tartanak – derült ki a párt egy mai energetikai konferenciáján. Évi százmilliárdokat költenének épületfelújításra, amivel további 40 százalékkal eshetne a rezsi. (Népszabadság)

Mikor szólal meg Áder János?

Még mindig van majdnem 3 hete a köztársasági elnöknek, hogy április 6-ra tűzze ki az országgyűlési választás időpontját. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy akkorra akarja a lehető legrövidebb kampányidőszakkal. (Népszabadság)

A jövőbe vetett bizalom visszaállítása

A családokat támogató intézkedések visszaállítják az emberek jövőbe vetett bizalmát, a már nem hónapról hónapra élő nagycsaládokban felnövő gyermekek sem félnek majd saját családot alapítani, így az adókedvezmények és a gyed extra hosszú távon is szolgálja a népesedéspolitikát – mondta Magyar Hírlapnak Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE, azaz a Nagycsaládo­sok Országos Egyesülete főtitkára.

Bővül az Erzsébet-program

Akinek a nyugdíja kevesebb, mint 147 ezer forint, 2500 forint önrésszel 33 gyógyfürdőbe is ellátogathat. Új pályázatokat hirdetett meg az idei évre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány: az Erzsébet-program keretében 62 pályázatra jelentkezhetnek gyerekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékossággal élők. Minderre 3,5 milliárd forintot nyújt az alapítvány. Az év egyik újdonsága a nyugdíjasok részére igényelhető kedvezményes fürdőbelépő. (Magyar Hírlap)

Később kezdhet a Ház

A Magyar Nemzet információi szerint – a korábbi tervekkel szemben – január 20-a helyett egy héttel később vagy február 3-án kezdheti meg tavaszi munkáját az Országgyűlés.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább