Cikkajánló – 2014. január 8.

Nem terjed tovább a rezsiforradalom

Egyelőre nem eldöntött a következő rezsimérséklés időpontja, és a Fidesz az eddigieken túl más termékek esetében nem tervez hasonló lépéseket – közölte kérdésünkre Németh Szilárd fideszes rezsibiztos mai tájékoztatóján. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

Az összefogás kérdései már az asztalon

Bajnai Gordon hátralépett, és új, külső miniszterelnök-jelöltet szorgalmazott a tárgyaláson. Több felvonásban, órákon át tárgyalt egymással kedden az MSZP és az Együtt–PM vezetősége a szocialista párt Jókai utcai székházában. (Népszabadság, Népszava, MNO)

Surányi az újabb miniszterelnök-jelölt?

Az MNO információi szerint újabb nevet dobtak be a kedd este folytatódó ellenzéki egyeztetésen. Surányi György volt jegybankelnök, közgazdász lehet a közös miniszterelnök-jelölt. Úgy tűnik, megismétlődhet a 2009-es miniszterelnök-jelölti casting.

Olcsóbb és arányosabb képviselet

Arányosabb, olcsóbb és átláthatóbb rendszer jön létre a parlament létszámának felére csökkentésével és az összeférhetetlenségi szabályok szigorításával – jelentette ki Rétvári Bence, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára, aki szerint az új rendszer megteremti a lehetőségét, hogy professzionális, csak a parlamenti munkájukra koncentráló képviselői legyenek az Országgyűlésnek. (Magyar Hírlap)

Módosulhat a trafiktörvény

Hamarosan módosul a trafiktörvény, a nemzeti dohányboltok ellen mindennapossá vált támadások kivédésére elsősorban a kirakatok fóliázása változik meg. Az Országos Kereskedelmi Szövetség arra hívta fel a figyelmet, hogy a koncessziós jogra pályázók gyenge üzleti tervei is okozhatják a trafikok veszteségeit. (Magyar Nemzet)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a