Cikkajánló – 2014. január 7.

Oktatás: kritikák sora

Bár Hoffmann Rózsa ismét elégedettségét fogalmazta meg saját tevékenységével kapcsolatban, a Fidesz-alelnök Pokorni Zoltán egy kicsit megint “megpiszkálta” az államtitkár által képviselt oktatáspolitikát. Egy, az államtitkárságon belül írt stratégia pedig homlokegyenest eltérő irányelveket határozott meg, mint ami a kormány hivatalos álláspontja. (Népszava, Népszabadság, MNO)

Februártól kétszer lehet ingyenesen készpénzt felvenni

Két hétig lehet még megtenni az ingyenes készpénzfelvételhez szükséges nyilatkozatot. A havi kétszeres díjmentes felvétellel éves szinten akár húszezer forint is megtakarítható. (Magyar Hírlap, MNO)

Még nem tudni, mit hoz a harmadik rezsiharc

Várhatóan a hét végéig tesz javaslatot a következő rezsicsökkentésre az ezzel foglalkozó Fideszes munkacsoport – közölte az egyik kereskedelmi televízióban Német Szilárd. A testület vezetője, aki egyben a kormány rezsicsökkentési biztosa, hozzátette: az áram, a gáz és a távhő ára csökkenhet ismét, most az a kérdés, hogy pontosan mikortól és mennyivel. (Népszava)

Új forgatókönyvek a Fidesz ellen

A lehető legrövidebb időn belül egyeztet a kormányváltó szövetség lehetséges szélesítéséről az együttműködésben résztvevő két szervezet. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője hétfőn jelentette be, hogy a szövetség újragondolásáról, más szervezetek bevonásáról tárgyalást kezdeményeznek a szocialista párttal. A volt miniszterelnök azt mondta, nyitott a közös listára, ha kell hátrébb lép és tudomásul veszi, hogy ezt a listát nem ő fogja vezetni. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szintén azt hangoztatta, hogy újra kell írni a megállapodást. Forrásaink szerint Gyurcsány Ferencet azonban egyik fél sem látná szívesen egy közös listán. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet)

Egyiknek sikerült, a másiknak nem

Matolcsy György irányításával nincs mínusz, Simor András elnöklése alatt 39,8 milliárdos veszteséggel zárt a jegybank 2012-ben. Az előzetes adatok szerint veszteség nélkül zárta a 2013-as évet a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A Magyar Hírlapnak elemzők azt mondták, az alapkamat jelentős csökkenése nagyban hozzájárult a tavalyi eredmény javulásához.

Saját lapot alapítanak Orbánnak

Orbán Viktor személyesen szorgalmazta, hogy hozzanak létre egy kormánypárti folyóiratot, amely egyes információk szerint május 1-jén már meg is jelenhet. A Magyar Krónika nevet viselő lap „a centrális politikai erőtér építő embereiről szól” majd. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden