Cikkajánló – 2014. január 6.

Fidesz: Ez az eddigi legnagyobb béremelési program

A Fidesz szerint míg a szocialisták oktatási rendszere megbukott, addig ma az állam felelősséget vállal a legkisebb iskoláért is, a pedagógusoknak béremelési programot indított, az állami szerepvállalással pedig lehetővé válik, hogy egységes színvonalúak és ingyenesek legyenek a tankönyvek. (MNO)

Kedvező változások az adótörvényben

Pozitív változásokat hozott az adótörvény január 1-jétől: egyszerűbb lett a cégek adminisztrációja, a kis- és középvállalkozások terhei pedig csökkenhetnek a növekvő társaságiadó-kedvezmény miatt. Az élő és a félsertés áfájának mértéke öt százalékra módosul, s a gabonafélék után továbbra is fordított áfát kell fizetni. Nő a hatósági szigor, s már a pénztárgéppel kapcsolatos súlyos szabálytalanság miatt is bezárható az érintett üzlet. Jó hír a családoknak: már nemcsak az adóból, hanem az egyéni járulékokból is igénybe vehető adókedvezmény. Egy háromgyerekes, kétszülős családmodell esetében, ahol az együttes jövedelem háromszázezer forint, 51 ezer forinttal több marad meg havonta. A gyes és a gyed mellett lehet munkát vállalni, s a második gyermek születése után akár kétszeres gyedet, illetve gyest is lehet kapni. (Magyar Hírlap)

Dunaferr: Jön a második kör

Sokaknak indul rosszul az év az ISD Dunaferrnél. A már korábban bejelentett 400 fős elbocsátás újabb körét ugyanis már januárban megkezdik – tudtuk meg Mezőközy Andrástól, a dunaújvárosi acélipari cégcsoport HR-igazgatójától. (Népszabadság)

Kocsis Máté: A Fidesz óvná a rezsisikert

Megerősítette a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté azt a lapunkban szombaton megjelent információt, hogy a következő hetekben a Fidesz rezsifórumokat szervez, és arra kéri szimpatizánsait, hogy önkéntesként segítsék a kampányát. Ez a társaság lesz a Magyar Csapat. (Magyar Hírlap, MNO)

Áder akár már ma határozhat

Mától bármelyik nap bejelentheti az államfő, ha április 6-ára tűzi ki a parlamenti választást, ahogy pedig múlnak a hetek, egyre több időpont “játékba kerül”. Nem várható ugyanakkor Áder Jánostól, hogy sokáig húzza a döntést, hiszen korábban már utalt rá, hogy a kizárólag a Fidesznek kedvező, korai voksolás pártján áll. A rövidebb kampány hamis, álságos érv, hiszen a pártok az EP-választás miatt május 25-ig mindenképpen küzdenek majd a választók szimpátiájáért. (Népszava)

Az együttműködés kibővítésére tesz javaslatot Bajnai

Az MSZP és az Együtt-PM közötti szövetség kibővítésére tesz javaslatot Bajnai Gordon. Ezt az ATV Startban jelentette be az Együtt-PM vezetője. “Vissza kell adni a kormányváltást akaróknak a győzelembe vetett hitet. Ehhez az Együtt-PM szerint a lehető legszorosabb együttműködésre, akár közös listára van szükség az ellenzék érdemi támogatottsággal rendelkező erői között. Ennek megvalósításához minden félnek áldozatot kell hoznia” – mondta az Együtt-PM vezetője. (Népszava, Népszabadság, MNO)

Nyakunkon az újabb konzultáció?

Akár még a választások előtt újabb nemzeti konzultációt indíthat a kormány – számolt be a Népszabadság. Hogy pontosan miről, azt még nem tudni, de nagy valószínűséggel a gyermekvállalásra készülőket céloznák meg vele. (Népszava)

Egy nagy átverés a rezsicsökkentés?

A háztartások kiadásai talán csökkentek, a szolgáltató cégeknél keletkezett veszteséget azonban a lakosoknak kell megfizetniük a szentesi polgármester szerint. (Népszabadság)

Nem kellenek a szegények

Elmaradt a román-bolgár bevándorlási hullám Nagy-Britanniában, a kelet-európai munkaerőtől való félelem és a vele való riogatás azonban napirenden maradt, sőt, Németországra is átragadt az új évre. David Cameron miniszterelnök  az uniós szabályozás módosítását sürgeti. De nem csak a kelet-európai szegényektől tart Nyugat-Európa, Belgiumban egy olasz nő kiutasítása borzolja a kedélyeket. (Népszava, MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a