Cikkajánló – 2014. január 6.

Fidesz: Ez az eddigi legnagyobb béremelési program

A Fidesz szerint míg a szocialisták oktatási rendszere megbukott, addig ma az állam felelősséget vállal a legkisebb iskoláért is, a pedagógusoknak béremelési programot indított, az állami szerepvállalással pedig lehetővé válik, hogy egységes színvonalúak és ingyenesek legyenek a tankönyvek. (MNO)

Kedvező változások az adótörvényben

Pozitív változásokat hozott az adótörvény január 1-jétől: egyszerűbb lett a cégek adminisztrációja, a kis- és középvállalkozások terhei pedig csökkenhetnek a növekvő társaságiadó-kedvezmény miatt. Az élő és a félsertés áfájának mértéke öt százalékra módosul, s a gabonafélék után továbbra is fordított áfát kell fizetni. Nő a hatósági szigor, s már a pénztárgéppel kapcsolatos súlyos szabálytalanság miatt is bezárható az érintett üzlet. Jó hír a családoknak: már nemcsak az adóból, hanem az egyéni járulékokból is igénybe vehető adókedvezmény. Egy háromgyerekes, kétszülős családmodell esetében, ahol az együttes jövedelem háromszázezer forint, 51 ezer forinttal több marad meg havonta. A gyes és a gyed mellett lehet munkát vállalni, s a második gyermek születése után akár kétszeres gyedet, illetve gyest is lehet kapni. (Magyar Hírlap)

Dunaferr: Jön a második kör

Sokaknak indul rosszul az év az ISD Dunaferrnél. A már korábban bejelentett 400 fős elbocsátás újabb körét ugyanis már januárban megkezdik – tudtuk meg Mezőközy Andrástól, a dunaújvárosi acélipari cégcsoport HR-igazgatójától. (Népszabadság)

Kocsis Máté: A Fidesz óvná a rezsisikert

Megerősítette a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté azt a lapunkban szombaton megjelent információt, hogy a következő hetekben a Fidesz rezsifórumokat szervez, és arra kéri szimpatizánsait, hogy önkéntesként segítsék a kampányát. Ez a társaság lesz a Magyar Csapat. (Magyar Hírlap, MNO)

Áder akár már ma határozhat

Mától bármelyik nap bejelentheti az államfő, ha április 6-ára tűzi ki a parlamenti választást, ahogy pedig múlnak a hetek, egyre több időpont “játékba kerül”. Nem várható ugyanakkor Áder Jánostól, hogy sokáig húzza a döntést, hiszen korábban már utalt rá, hogy a kizárólag a Fidesznek kedvező, korai voksolás pártján áll. A rövidebb kampány hamis, álságos érv, hiszen a pártok az EP-választás miatt május 25-ig mindenképpen küzdenek majd a választók szimpátiájáért. (Népszava)

Az együttműködés kibővítésére tesz javaslatot Bajnai

Az MSZP és az Együtt-PM közötti szövetség kibővítésére tesz javaslatot Bajnai Gordon. Ezt az ATV Startban jelentette be az Együtt-PM vezetője. “Vissza kell adni a kormányváltást akaróknak a győzelembe vetett hitet. Ehhez az Együtt-PM szerint a lehető legszorosabb együttműködésre, akár közös listára van szükség az ellenzék érdemi támogatottsággal rendelkező erői között. Ennek megvalósításához minden félnek áldozatot kell hoznia” – mondta az Együtt-PM vezetője. (Népszava, Népszabadság, MNO)

Nyakunkon az újabb konzultáció?

Akár még a választások előtt újabb nemzeti konzultációt indíthat a kormány – számolt be a Népszabadság. Hogy pontosan miről, azt még nem tudni, de nagy valószínűséggel a gyermekvállalásra készülőket céloznák meg vele. (Népszava)

Egy nagy átverés a rezsicsökkentés?

A háztartások kiadásai talán csökkentek, a szolgáltató cégeknél keletkezett veszteséget azonban a lakosoknak kell megfizetniük a szentesi polgármester szerint. (Népszabadság)

Nem kellenek a szegények

Elmaradt a román-bolgár bevándorlási hullám Nagy-Britanniában, a kelet-európai munkaerőtől való félelem és a vele való riogatás azonban napirenden maradt, sőt, Németországra is átragadt az új évre. David Cameron miniszterelnök  az uniós szabályozás módosítását sürgeti. De nem csak a kelet-európai szegényektől tart Nyugat-Európa, Belgiumban egy olasz nő kiutasítása borzolja a kedélyeket. (Népszava, MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és