Cikkajánló – 2013. december 20.

Saját kézben a közmunkás bér

Éppen az a baj, hogy a közmunkások béréről senkivel sem egyeztet a kormány. Egyebek mellett így reagált Pataky Péter arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium visszautasította a Magyar Szakszervezeti Szövetség kezdeményezését. (Népszava)

200 ezren vesznek részt a téli közfoglalkoztatásban

A november elsején indult téli közfoglalkoztatási programban 200 ezer ember vesz részt – közölte a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Bácsalmáson sajtótájékoztatón. (MNO)

Munkahelyteremtő közlekedésfejlesztés

Kiemelt feladatának tekinti a kormány Magyarország közlekedésének fejlesztését, mert ez nélkülözhetetlen feltétele annak a célkitűzésnek, hogy hazánk legyen a régió befektetési központja. Ennek eredményeként nemrégiben átadták a Szajol–Püspökladány vonalszakaszt, tegnap pedig a karcagi aluljárót, amelynek avatásán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondott beszédet. (Magyar Hírlap)

Fogást keres a kormány a bankokon

A kormány az árfolyamrés és a szerződések ügyében az Európai Bíróság döntésére vár, viszont még karácsony előtt, a jövő hétfői ülésén napirendre veheti a devizahiteles ügyet, mivel a Kúria döntése után új helyzet alakult ki. (Népszabadság                

Szerényebb rezsicsökkentés jöhet

Hogy kevesebbe kerüljön a költségvetésnek, az eddigieknél kisebb és szűkebb körű lehet a jövőre ígért újabb rezsicsökkentés. (Népszabadság)

Ekkor lehet a jövő évi választás

Vízkereszt és a március 15-ei nemzeti ünnep másnapja között tűzheti ki a jövő évi országgyűlési választások idejét az államfő a jogszabályok értelmében. Az alaptörvény alapján a köztársasági elnök kizárólagos jogosultsága dönteni arról, mikorra tűzi ki a tavaszi parlamenti választásokat; a jogszabályok csak annyit írnak elő azzal kapcsolatban, hogy áprilisban vagy májusban kell megtartani, és nem eshet húsvétvasárnapra (jövőre április 20-a). (Népszabadság)

Bővül a gazdasági kormányzás eszköztára

Jövő őszig, 2014 októberéig párhuzamosan dolgozzák ki az Európai Unió intézményei az uniós gazdasági kormányzás újabb elemét, amelynek keretében a tagállamok szerződéses megállapodásokat köthetnek az Európai Bizottsággal, amelyben strukturális reformokra vállalnak kötelezettséget, s cserébe anyagi ösztönzést kaphatnak. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és