Keleti nyitás

Kínai delegáció látogatott a SZEF-hez

Shandong tartomány szakszervezeti vezetőiből álló delegáció látogatott a SZEF-hez. A Kína keleti, tengerparti tartományából érkező szakszervezeti tisztségviselők a jövőbeli együttműködés kialakításának reményében utaztak Magyarországra.

A delegáció vezetője He Yude, a Shandongi Szakszervezetek Területi Szövetségének alelnöke röviden bemutatta szakszervezetük működését, amely 1940-ben alakult és mintegy 200.000 alapszervezetben 24 millió tagot tömörít. A tartományi szakszervezetnek 12 központi osztálya, 17 városban helyi szervezete, 18 nagyvállalatnál munkahelyi szervezete és 18 ágazati (mezőgazdaság, erdészet, vízügy, honvédelem, elektronika, gépipar, kőolaj, vegyipar, gyógyszeripar, pénzügy, közlekedés, oktatás, egészségügy, építészet, építőanyag gyártás, külkereskedelem, tengeri fuvarozás, könnyűipar, bányászat, acélipar, stb.) szervezete van. Tehát egy rendkívül erős, fontos partnerszervezetről van szó.

Jelenleg az egyik legnagyobb prioritásuk, hogy a nemzetközi kapcsolatrendszerüket bővítsék. Magyarországgal együtt most már 12 országgal működnek együtt.

Mivel Kínában a kommunista párt vezeti az országot, az ő tevékenységük nagyban rányomja a bélyegét a szakszervezeti munkára is. A szakszervezetnek a hagyományos munkavállalói érdekvédelem mellett feladata a párt törekvéseinek támogatása is, annak megértetése a munkavállalókkal, illetve annak lehetővé tétele, hogy a munkavállalók részt vegyenek bizonyos rendezvényeken.

A nagyvállalatoknál önkéntes a belépés, de a közintézményekben ez szinte természetes és igyekeznek pl. kedvezmények nyújtásával is vonzóbbá tenni a tagságot, így a szervezettség 90% körüli. Ugyanakkor a tagdíjfizetés is eltér, a költségek nagyobb részét a munkáltató fizeti, így a munkavállalókra sokkal kisebb teher hárul.

Kínában a minimálbér városonként kerül meghatározásra az adott térség fejlettségétől függően. A vállalatoknál ezen felül lehetőség van kollektív tárgyalásokra is a menedzsment és a szakszervezet között. A tárgyalások eredményeként létrejövő kollektív szerződésben nem csak a béreket, hanem az jövedelemnövekedés mikéntjét is rögzítik. Itt mindig igyekeznek egyensúlyra törekedni, hogy a munkavállalóknak is meglegyen a motivációjuk a minőségi munkavégzésre, illetve a vállalatnak is maradjon elegendő tartaléka az innovációs tevékenységek finanszírozására. A közszférás munkabérek ettől eltérően központilag meghatározottak és csak a tartomány fejlettségi szintje alapján városonként mutatkozik némi eltérés köztük az ország egészében.

Kínában a munkanélküliség nem jelentős mértékű, a legtöbben előbb-utóbb el tudnak helyezkedni, tartós munkanélküliség lényegében nincs. A nyugdíjkorhatár a férfiak esetében 60 év, a nőknél 55 év.

Vendégeink elmondása szerint a kínai kormány felismerte, hogy a szakszervezetek fontosak a társadalmi béke kialakításában, ezért kifejezetten támogatják működésüket, sőt még erőforrásokat is biztosítanak számukra.

A mintegy két órás megbeszélés végén He Yude, a Shandongi Szakszervezetek Területi Szövetségének alelnöke és Varga László SZEF elnök baráti együttműködési nyilatkozatot írt alá, amely megteremti a további tapasztalatcserék kereteit. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk