Cikkajánló – 2013. december 19.

Sztrájkra készek még a szociális dolgozók

Nem fogadja el a hét végén bejelentett ágazati bérpótlékot, továbbra is béremelést sürget a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság. Szűcs Viktória szóvivő a Világgazdaságnak elmondta: a vázolt pótlékrendszer jogcímében és összegszerűségében egyaránt távol esik a szociális ágazatban dolgozók jogos elvárásaitól. A kormánnyal folytatott tárgyalásokon pedig szóba sem került, amiről Balog Zoltán miniszter Sopronban azt mondta, 5-11 százalékos béremelést jelent, havi 6-17 ezer forinttal emeli meg a szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók fizetését. Ezért azt sem tudják, pontosan kik, milyen munkakörökben és milyen feltételekkel kaphatnák meg.

Most már tényleg többen dolgoznak

Hosszú idő óta először októberben a közfoglalkoztatás nélkül is többen dolgoztak Magyarországon. Az elmúlt évek leépítései után végre a vállalkozások is bővítették a létszámot. (Népszabadság)

Ötvenöt év felett a sofőrök fele már nem egészséges

Az ötvenöt év feletti járművezetők több mint fele munkahelyi ártalmaktól szenved, ezért szó szerint életveszélyes, hogy a korkedvezményes nyugdíj eltörlése miatt őket is munkára kényszerítik – figyelmeztet az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. (Népszabadság)

Megint a gazdagok jövedelme nőtt

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma reggel közölte az átlagkereset emelkedéséről szóló legújabb adatai. A hivatal arról tájékoztatott, hogy a bruttó átlagkeresetek 3,8 százalékkal, a nettó átlagkeresetek pedig idén 5,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A szocialista Katona Tamás szerint az adatok tüzetesebb vizsgálata után legfeljebb azt a következtetést lehet levonni, hogy megint a gazdagok jövedelme nőtt. (Népszava, MNO)

Összevissza rángatott költségvetések

A 2014-es 2 százalékos GDP-növekedés vajon egy magyar gazdasági konjunktúra kezdete lesz, ahogy a kormányerők állítják, vagy az adatot egyszeri intézkedésekkel pumpálják föl? Ezen vitatkoznak a költségvetéssel hivatalból foglalkozó szervezetek, az Országgyűléshez tartozó, hivatalos Költségvetési Tanács és a független Költségvetési Felelősségi Intézet. (Népszava)

Facebook: itt is legnépszerűbb a kormánypárt

A Fidesz 37, az MSZP 13, a Jobbik tíz, az Együtt-PM öt, a DK négy, az LMP pedig két százalékon áll a teljes népesség körében a Medián szerint. Az Ipsos mérése a Fidesznek 1,2 millió, az MSZP-nek hétszázezer, a Jobbiknak háromszáz-háromszázötvenezer, az Együtt-PM-nek százötvenezer, a Demokratikus Koalíciónak (DK) százezer, az LMP-nek ötvenezer szavazót jelez. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje