Cikkajánló – 2013. december 18.

Kisebb rezsi az infláció mérsékléséhez

Nincs gazdasági megalapozottsága az év elejéhez közeli időpontra beígért újabb tíz százalék körüli energiaár mérséklésnek sem, mint ahogyan a 2013-ban végrehajtott rezsicsökkentéseknek sem volt. A lakosság már most is adóforintok tízmilliárdjait kénytelen “áldozni” a Fidesztől “ajándékba kapott” árengedmények ellentételezésére. A jövő év eleji díjlefaragásokról a szakértők szerint még a kormánypártnak sincsenek pontos elképzelései. Az árak ismételt mérséklésével ugyanakkor a kormányzatnak nem csak a rezsipropaganda fenntartása a célja, hanem az infláció emelkedését is ezzel kívánja lassítani. (Népszava)

A Kúria és a kormány az unió bíróságára vár

A Fideszt látszólag meglepte a Kúria hétfői jogegységi határozata arról, hogy a devizahitelszerződések tisztességesek, nem minősülnek uzsorának. “A kormány jelenleg is értékeli a döntést, a saját devizahiteles lépésével pedig valószínűleg megvárja az Európai Bíróság döntését” – ezt közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Varga Mihály. (Népszava, Magyar Hírlap, Népszabadság)

Varga: Ez az építkezés költségvetése

Az Országgyűlés tegnap 252 igen szavazattal, nyolcvannégy nem ellenében hagyta jóvá a jövő évi költségvetésről szóló javaslatot. Varga Mihály gazdasági miniszter az építkezés költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét. Elkészítésekor a kormány arra törekedett, hogy egyszerre teremtse meg a pénzügyi stabilitást, s érdemben csökkentse a háztartások terheit. (Magyar Hírlap, Népszabadság, MNO)

A 2014-es költségvetés tömegsír

Az elsődleges cél a növekedés, de a hiányt sem fogjuk engedni elszabadulni, az alacsonyabb jövedelműek adóját csökkentjük, úgy, hogy a legtöbbet keresők valamivel jobban járuljanak hozzá a közterhekhez. A jövő évi költségvetésről rendezett tájékoztatón az Együtt-PM gazdaságpolitikai programjának néhány elemét is ismertette Bajnai Gordon, a szövetség miniszterelnök-jelöltje. (Népszava)

Miénk lesz a leggyorsabban növekvő EU-s régió

Közép-Európa lesz a következő évtized leggyorsabban növekvő régiója az Európai Unióban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden este az Isztambulban rendezett török-magyar üzleti fórumon. Ezt megelőzően a magyar kormányfő nyitotta meg kedden este az isztambuli Magyar Kulturális Központot, a Magyar Házat. Orbán Viktor kormányfő kedden utazott hivatalos látogatásra Törökországba, ahol szerdán fogadja a török köztársasági elnök és a kormányfő is. (Magyar Hírlap, MNO)

Államosított tankönyvellátás

Mindössze kettő tankönyv közül választhatnak ezentúl évfolyamonként és tantárgyanként a pedagógusok, döntésükkel pedig a fenntartónak is egyet kell értenie: Hoffmann Rózsa szerint így érhető el, hogy az ország minden diákja ugyanolyan magas színvonalú oktatásban részesüljön. (Népszabadság)

Cameron bevándorlási szigora januártól érvényes

Januártól szigorítja a brit kormány az EU-társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátásának bizonyos szabályait a visszaélések megnehezítése végett – jelentette be szerdán David Cameron brit miniszterelnök londoni hivatala. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?