Keresés
Close this search box.

Cikkajánló – 2013. december 17.

Bojkottálják a pedagóguskart a szakszervezetek

A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) megalakításának bojkottjára szólította fel tagjait a legnagyobb tagsággal rendelkező közoktatási érdekképviselet, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szombati kongresszusán. (Népszava)

Vállalható a 75 százalékos különadó

Vállalható kompromisszumnak nevezte a végkielégítések különadójának 75 százalékra történő csökkentését Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A vidékfejlesztési miniszter által benyújtott, zárószavazás előtti módosító javaslat értelmében január elsejétől 75 százalékra csökkenhet a végkielégítések különadójának mértéke a mostani 98 százalékról a közszférában. (Magyar Hírlap)                             

A magyarok harmada dolgozik karácsonykor

Nem csak a tűzoltók, rendőrök és orvosok vannak ügyeletben karácsonykor: a Randstad Workmonitor 2013 utolsó negyedévében felvett adatai szerint a magyar munkavállalók 32 százalékától még az ünnepek alatt is folyamatos, 24 órás rendelkezésre állást vár el a főnöke. (Népszava, MNO)

Pluszpénzt hoz a karácsony a vasutasoknak

Kétmilliárd forint kifizetéséről állapodott meg tegnap Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Ungvári Csaba, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója és a szakszervezetis Gaskó István, a VDSZSZ Szolidaritás elnöke, és így még karácsony előtt 33 ezer 700 forint többletjuttatásban részesül harmincezer vasúti dolgozó. Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István eredetileg 2011 novemberében állapodott meg arról, hogy három év alatt ötmilliárd forintot fizet ki a kormány vasutasok számára, elismerve a legnagyobb foglalkoztatók közé tartozó ágazat munkavállalóinak teljesítményét. A juttatás leginkább a MÁV 2005 és 2007 közötti átszervezéséhez, döntően az egykori MÁV Cargo értékesítéséhez kapcsolódik, ugyanis az eredeti ígéret szerint a Cargo bevételéből részesültek volna a vasutasok. A VDSZSZ Szolidaritás elnöke a bejelentés kapcsán most azt emelte ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök betartotta még ellenzékben tett ígéretét. (Magyar Hírlap)

Érvényesek a devizahitelek

Az árfolyamkockázat miatt már nem érdemes perelni. A Kúria döntést hozott hétfőn a devizaalapú hiteleket érintő több, nemcsak a társadalmat, de a bírákat is megosztó kérdésben. (Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Kovács Árpád: Javuló pályán az ország

A kedvező világgazdasági környezet és a folyamatosan javuló gazdasági teljesítmény ellenére kifeszített lesz a 2014-es költségvetés, ugyanakkor az uniós kritériumszint alatti államháztartási deficit tarthatónak tűnik – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke. (MNO)

Illúzió a teljes átállás

Egyelőre továbbra is káosz jellemzi a benzinkutak online pénztárgépekkel kapcsolatos előkészületeit, szinte minden forrástól ellentmondásos állítások hangzanak el. Így továbbra sem tudható, melyik töltőállomás lesz nyitva január 1. után, de legalábbis melyik érezheti magát jogkövetőnek. Január 1-jén mindenesetre a hazai kutakon elvétve találkozhatunk csak előírásosan működő online pénztárgépekkel. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros