Cikkajánló – 2013. december 10.

Nem veszélyezteti a munkahelyeket a bérnövekedés

Több elemző is aggodalmát fejezte ki a közelmúltban amiatt, hogy a minimálbér emelkedése következtében kevesebb lesz az állás az országban. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértő szerint nem kell tartani ettől, mert a javuló gazdasági kilátások és az alacsony infláció biztos alapot ad a lépéshez.

A költségvetési módosítások középpontjában a sport

Elérkezett az egyéni képviselői lobbik ideje a jövő évi költségvetés alakításában. De jobbára csak azokból a javaslatokból lesz valami, amelyeket egyéni képviselői indítványként adnak ugyan be, de a központi akaratot tükrözik. (Népszabadság)

321 igen a gyed extrára

Elfogadta a parlament hétfőn a gyed extra bevezetéséről szóló törvénycsomagot, amely a gyermekvállalás ösztönzését célozza. A törvénycsomag alapján a jövő évtől a gyes és a gyed folyósítása mellett is vállalható munka a gyermek egyéves kora után. Testvér születése esetén gyermekenként válik jogosulttá a szülő az ellátásokra. Újdonság, hogy a nappali tagozatos felsőoktatási hallgatóknak és a friss diplomásoknak is jár majd gyed bizonyos feltételek mellett. A három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztatók pedig újabb adókedvezményt kapnak. (MNO)

Orbán Viktor egyeztetett

Ezúttal nem kellett a Fidesz–KDNP-képviselőjelölteknek Felcsútra „zarándokolniuk”, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök Budapesten beszélgetett mindazokkal, akiket a kormánypártok a 106 egyéni választókerületben elindítanak. (A budapesti aspiránsokkal még nem történt meg a négyszemközti találkozó.) A Népszabadságot úgy tájékoztatták – s ezt Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke meg is erősítette tegnap –, hogy a jelölteknek nem kellett előzetesen aláírniuk „semmilyen feltételrendszert”. (Magyar Hírlap)

A NAV Orbán Waterlooja?

Az adócsalási botrány többféleképpen – molinón, kérdésként, határozati javaslatként – előkerült az Országgyűlés tegnapi ülésén. A Fidesz továbbra is mindent megtesz, hogy a parlamentben ne vizsgálják érdemben a tényeket.(Népszava                              

Jönnek az egyentankönyvek?

Sötétben tapogatózva kell előkészítenie a jövő tanév tankönyvellátását a szakmának, a kormány által tervezett változtatásokkal kapcsolatban ugyanis semmilyen megkeresésükre nem kapnak választ az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Pedig nem kis változtatásokat tervez a szaktárca. (Népszabadság)

Nőt akarok, de azonnal

Semmiképpen nem szabad messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy a Fidesz 106 képviselőjelöltjéből csak 6 a nő. Mert ugye példának okáért ott van Svájc, ahol a nőknek a hetvenes évekig nem is volt szavazati joguk, de ettől Svájc még egy tisztes, kedves, snájdig és legfőképpen nagyon gazdag ország volt. Vagy ott van Szaud-Arábia. Ahol még autót se vezethetnek, nemhogy képviselőkké válhatnának. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az