Cikkajánló – 2013. december 6.

Lencsés Károly: Kétség vagy egység?

Ma közös kongresszuson mondja ki az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a – saját szóhasználatuk szerint – „szuperkonföderáció” megalakulását. Ezzel azonban az erősen széttöredezett „piac” nem válik automatikusan egységessé. Hárman, az Értelmiségi Szakszervezetek Tömörülése, a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok eleve kívül maradnak. Őket vagy nem hívták, vagy nem akartak csatlakozni. (Népszabadság)

Támogatás a kicsik alkalmazásáért

A társasági adó csökkentése jól jött a magyarországi cégeknek, a kormányváltás óta 180 ezerrel több itthon a munkavállaló. Célkitűzés, hogy a versenyképes hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások beszállítói legyenek az itteni multiknak, piaci lehetőségeik szélesedjenek, és fejlődésüket uniós források is segítsék – mondta Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára. (Magyar Hírlap)

Orbán szerint jól fut a szekér

A miniszterelnök szerint a növekedés, a sikeres gazdaságpolitika eredményei a mindennapokban is megjelennek. Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta: majdnem négymillióan dolgoznak, 235 ezerrel többen, mint a kormányváltáskor, folyamatosan emelkednek a bérek – részben az adócsökkentés miatt -, csökkennek a rezsiköltségek, az infláció pedig alacsonyabb, mint az elmúlt negyven évben bármikor. (Népszava, Népszabadság, MNO, Magyar Hírlap)

Drága lesz az ingyenes pénzfelvétel

Egyéb díjaikat emelik a bankok, hogy megspórolják az ingyenes készpénzfelvételt – számol be a Bankmonitor.hu. Az első bank, amely közzétette erről szóló hirdetményét, a Sopron Bank, ám feltehetően a többiek is hasonlóan fognak reagálni az új készpénzfelvételi szabályokra. (Népszava, Magyar Nemzet)

Bajnai: a törekvő emberek szolidáris társadalmát kell megteremteni

A törekvő emberek szolidáris társadalmát kell megteremteni Magyarországon, és szélesíteni kell a középosztályt, amely nemcsak a jelenlegi egykulcsos adórendszerből profitáló, felső 14 százalékot jelenti – mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője csütörtökön Budapesten. (Népszabadság)

Ultimátumot kaptak az ukrán tüntetők

Öt napot kaptak a tüntetők, hogy elhagyják a megszállt épületeket. Miközben Kijevben tegnap megkezdődött az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri szintű találkozója, a tüntetők továbbra sem tágítanak a főváros utcáiról. Igaz, hogy a tömeg már nem mérhető a hétvégi többszázezreshez, de meg tudta bénítani az ukrán kormányzati munkát. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az