Cikkajánló – 2013. december 6.

Lencsés Károly: Kétség vagy egység?

Ma közös kongresszuson mondja ki az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a – saját szóhasználatuk szerint – „szuperkonföderáció” megalakulását. Ezzel azonban az erősen széttöredezett „piac” nem válik automatikusan egységessé. Hárman, az Értelmiségi Szakszervezetek Tömörülése, a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok eleve kívül maradnak. Őket vagy nem hívták, vagy nem akartak csatlakozni. (Népszabadság)

Támogatás a kicsik alkalmazásáért

A társasági adó csökkentése jól jött a magyarországi cégeknek, a kormányváltás óta 180 ezerrel több itthon a munkavállaló. Célkitűzés, hogy a versenyképes hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások beszállítói legyenek az itteni multiknak, piaci lehetőségeik szélesedjenek, és fejlődésüket uniós források is segítsék – mondta Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára. (Magyar Hírlap)

Orbán szerint jól fut a szekér

A miniszterelnök szerint a növekedés, a sikeres gazdaságpolitika eredményei a mindennapokban is megjelennek. Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta: majdnem négymillióan dolgoznak, 235 ezerrel többen, mint a kormányváltáskor, folyamatosan emelkednek a bérek – részben az adócsökkentés miatt -, csökkennek a rezsiköltségek, az infláció pedig alacsonyabb, mint az elmúlt negyven évben bármikor. (Népszava, Népszabadság, MNO, Magyar Hírlap)

Drága lesz az ingyenes pénzfelvétel

Egyéb díjaikat emelik a bankok, hogy megspórolják az ingyenes készpénzfelvételt – számol be a Bankmonitor.hu. Az első bank, amely közzétette erről szóló hirdetményét, a Sopron Bank, ám feltehetően a többiek is hasonlóan fognak reagálni az új készpénzfelvételi szabályokra. (Népszava, Magyar Nemzet)

Bajnai: a törekvő emberek szolidáris társadalmát kell megteremteni

A törekvő emberek szolidáris társadalmát kell megteremteni Magyarországon, és szélesíteni kell a középosztályt, amely nemcsak a jelenlegi egykulcsos adórendszerből profitáló, felső 14 százalékot jelenti – mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője csütörtökön Budapesten. (Népszabadság)

Ultimátumot kaptak az ukrán tüntetők

Öt napot kaptak a tüntetők, hogy elhagyják a megszállt épületeket. Miközben Kijevben tegnap megkezdődött az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri szintű találkozója, a tüntetők továbbra sem tágítanak a főváros utcáiról. Igaz, hogy a tömeg már nem mérhető a hétvégi többszázezreshez, de meg tudta bénítani az ukrán kormányzati munkát. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk