Cikkajánló – 2013. december 6.

Lencsés Károly: Kétség vagy egység?

Ma közös kongresszuson mondja ki az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a – saját szóhasználatuk szerint – „szuperkonföderáció” megalakulását. Ezzel azonban az erősen széttöredezett „piac” nem válik automatikusan egységessé. Hárman, az Értelmiségi Szakszervezetek Tömörülése, a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok eleve kívül maradnak. Őket vagy nem hívták, vagy nem akartak csatlakozni. (Népszabadság)

Támogatás a kicsik alkalmazásáért

A társasági adó csökkentése jól jött a magyarországi cégeknek, a kormányváltás óta 180 ezerrel több itthon a munkavállaló. Célkitűzés, hogy a versenyképes hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások beszállítói legyenek az itteni multiknak, piaci lehetőségeik szélesedjenek, és fejlődésüket uniós források is segítsék – mondta Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára. (Magyar Hírlap)

Orbán szerint jól fut a szekér

A miniszterelnök szerint a növekedés, a sikeres gazdaságpolitika eredményei a mindennapokban is megjelennek. Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta: majdnem négymillióan dolgoznak, 235 ezerrel többen, mint a kormányváltáskor, folyamatosan emelkednek a bérek – részben az adócsökkentés miatt -, csökkennek a rezsiköltségek, az infláció pedig alacsonyabb, mint az elmúlt negyven évben bármikor. (Népszava, Népszabadság, MNO, Magyar Hírlap)

Drága lesz az ingyenes pénzfelvétel

Egyéb díjaikat emelik a bankok, hogy megspórolják az ingyenes készpénzfelvételt – számol be a Bankmonitor.hu. Az első bank, amely közzétette erről szóló hirdetményét, a Sopron Bank, ám feltehetően a többiek is hasonlóan fognak reagálni az új készpénzfelvételi szabályokra. (Népszava, Magyar Nemzet)

Bajnai: a törekvő emberek szolidáris társadalmát kell megteremteni

A törekvő emberek szolidáris társadalmát kell megteremteni Magyarországon, és szélesíteni kell a középosztályt, amely nemcsak a jelenlegi egykulcsos adórendszerből profitáló, felső 14 százalékot jelenti – mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője csütörtökön Budapesten. (Népszabadság)

Ultimátumot kaptak az ukrán tüntetők

Öt napot kaptak a tüntetők, hogy elhagyják a megszállt épületeket. Miközben Kijevben tegnap megkezdődött az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri szintű találkozója, a tüntetők továbbra sem tágítanak a főváros utcáiról. Igaz, hogy a tömeg már nem mérhető a hétvégi többszázezreshez, de meg tudta bénítani az ukrán kormányzati munkát. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és