Cikkajánló – 2013. november 29.

Egyezség, kemény tárgyalások után

Galló Istvánné PSZ-elnök szerint a kollektív szerződésnek nem az a feladata, hogy a közoktatási rendszert kifordítsa sarkaiból. A kollektív szerződés rendezi a munkaszervezés szempontjából egyik legkényesebb kérdést, hogy miként is értelmezzük az intézményben töltött munkaidőt. (Magyar Hírlap, Népszabadság, Magyar Nemzet, Világgazdaság)

Ilyen fiatalokat keresnek a munkáltatók

Munkatapasztalattal lényegesen könnyebben tudnak elhelyezkedni a pályakezdő fiatalok, mint azok a társaik, akik gyakorlat nélkül próbálnak meg munkát találni – mondták a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek témájában tartott csütörtöki, budapesti konferencia előadói. (MNO)

Orbán elérte, amit akart, és porig alázta államtitkárát

Most már teljesen világos, hogy ez a ciklus felsőoktatási stratégia nélkül telik el. Az is egyértelművé vált, hogy Klinghammer Istvánt nem stratégiát készíteni hívták a minisztériumba, hanem a kommunikálni, a tiltakozókat leszerelni. Csak ő ezt félreértette. Végül Orbán porig alázta. (Népszabadság, Népszava)

Színre lép a cigány párt

Indulnak a választáson, de se a jobb-, se a baloldallal nem akarnak szövetséget kötni. „Itt az ideje annak, hogy a cigányság rájöjjön arra: sem a jobb-, sem a baloldalhoz nem tartozunk, mert mi, cigányok nem kellünk senkinek sem.” Ebből a deklarált megfontolásból jött létre a Magyarországi Cigány Párt (MCP). (Népszabadság, Magyar Hírlap)

Magyarországot alázza a Daily Mail

Pikírt, lesújtó hangnemben írt Magyarországról szerdán és csütörtökön is a Daily Mail. A brit bulvárlap az Európai Bizottság foglalkoztatási biztosa, Andor László kijelentésein akadt ki annyira, hogy antiszemitának nyilvánítsa Magyarországot, amely folyamatos gazdasági válságban vergődik, ahol gyűlölik a romákat és a kormányzó Fidesz a szélsőjobboldali Jobbikkal versenyez a szavazatokért. (Népszabadság)

Megregulázzuk az uniót

“Felszólítom a négy nagy hitelminősítőt, kezdjék meg Magyarországgal a felminősítésről szóló tárgyalásokat” – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke egy tegnapi gazdasági fórumon, egyúttal lemondásra szólította fel Olli Rehn uniós biztost, mert úgymond hibázott, ugyanis – álláspontja szerint – Brüsszel hibás válságkezelési politikát folytat. Ugyanakkor magabiztosan kijelentette, hogy a monetáris politika reformját a gazdaságpolitika reformja tette lehetővé. (Népszava, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és