Az MKKSZ női delegációja Orbán Viktorral kíván tárgyalni

Az MKKSZ női delegációja videoüzenetben kér találkozót a miniszterelnökkel

AZ MKKSZ a következő levelet, illetve videoüzenetet juttatta el Dr. Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének:

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mi az MKKSZ nőtagjaiként közalkalmazott, köztisztviselő, kormánytisztviselő kollégáink problémáit szeretnénk Ön elé tárni:

6 éve nem emelték a kereseteket, 210 ezer társunk nettó 70 ezer Ft alatt keres. Ennek a szerény összegnek 6 év alatt egyharmadával csökkent a vásárlóértéke. Közeledik a karácsony. A közszférában dolgozók 70%-a női munkavállaló. Nekünk különösen komoly fejtörést okoznak a hétköznapok. Nehéz pillanatok következnek, miből adjunk enni -, miből teremtsünk ünnepet a családnak. A szegénységet sokan titkolják, de mára sok, az állam szolgálatában álló munkavállaló kénytelen ezzel szembesülni.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az illetményalapról és a közalkalmazotti keresetekről akarunk Önnel tárgyalni, ami hat éve nem változott.

Kérjük fogadja az MKKSZ női delegációját.”

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és