Az MKKSZ női delegációja Orbán Viktorral kíván tárgyalni

Az MKKSZ női delegációja videoüzenetben kér találkozót a miniszterelnökkel

AZ MKKSZ a következő levelet, illetve videoüzenetet juttatta el Dr. Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének:

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mi az MKKSZ nőtagjaiként közalkalmazott, köztisztviselő, kormánytisztviselő kollégáink problémáit szeretnénk Ön elé tárni:

6 éve nem emelték a kereseteket, 210 ezer társunk nettó 70 ezer Ft alatt keres. Ennek a szerény összegnek 6 év alatt egyharmadával csökkent a vásárlóértéke. Közeledik a karácsony. A közszférában dolgozók 70%-a női munkavállaló. Nekünk különösen komoly fejtörést okoznak a hétköznapok. Nehéz pillanatok következnek, miből adjunk enni -, miből teremtsünk ünnepet a családnak. A szegénységet sokan titkolják, de mára sok, az állam szolgálatában álló munkavállaló kénytelen ezzel szembesülni.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az illetményalapról és a közalkalmazotti keresetekről akarunk Önnel tárgyalni, ami hat éve nem változott.

Kérjük fogadja az MKKSZ női delegációját.”

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nők és szakszervezet

Lezajlott a Szikra Mozgalom által szervezett Nők és szakszervezet című beszélgetés, amelyben két tagszervezetünk tisztségviselője is megszólalat, akik korábban részt vettem a SZEF képzési programjában is. A teljes beszélgetés visszahallgatható.

Küzdelem a szélsőjobb ellen

A március 8-10. között zajlott nemzetközi esemény fő célkitűzése és alapgondolata az volt, hogy a szélsőjobbos politika és ideológia előtérbe kerülése, valamint egyre fokozódó jelenléte kapcsán a résztvevők megosszák a

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.