Keresés
Close this search box.

Az MKKSZ női delegációja Orbán Viktorral kíván tárgyalni

Az MKKSZ női delegációja videoüzenetben kér találkozót a miniszterelnökkel

AZ MKKSZ a következő levelet, illetve videoüzenetet juttatta el Dr. Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének:

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mi az MKKSZ nőtagjaiként közalkalmazott, köztisztviselő, kormánytisztviselő kollégáink problémáit szeretnénk Ön elé tárni:

6 éve nem emelték a kereseteket, 210 ezer társunk nettó 70 ezer Ft alatt keres. Ennek a szerény összegnek 6 év alatt egyharmadával csökkent a vásárlóértéke. Közeledik a karácsony. A közszférában dolgozók 70%-a női munkavállaló. Nekünk különösen komoly fejtörést okoznak a hétköznapok. Nehéz pillanatok következnek, miből adjunk enni -, miből teremtsünk ünnepet a családnak. A szegénységet sokan titkolják, de mára sok, az állam szolgálatában álló munkavállaló kénytelen ezzel szembesülni.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az illetményalapról és a közalkalmazotti keresetekről akarunk Önnel tárgyalni, ami hat éve nem változott.

Kérjük fogadja az MKKSZ női delegációját.”

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.