Cikkajánló – 2013. november 20.

Köznevelési Érdekegyeztető Tanács alakul

Köznevelési Érdekegyeztető Tanácsot hoz létre az oktatásért felelős miniszter. A testület feladatai közé tartozik az oktatáshoz kötődő munkaviszonnyal kapcsolatos kérdések megtárgyalása – olvasható a Magyar Közlöny keddi számában. (Népszabadság)

Megbukott az egykulcsos adó

Nyertesek és vesztesek, ez a címe az egykulcsos adót elemző átfogó tanulmánynak, amelynek egyik szerzője a kormányközeli Századvég munkatársa. Az anyagból kiderül, hogy a nyertes a társadalom leggazdagabb tizede, közülük is főleg a gyermektelenek. Vesztes pedig 80 százalék, és az egész gazdaság, mert a szegények vásálóereje csökkent, de a gazdagok beruházása nem nő. (Népszava)

A külföldön tanulók, dolgozók sokkot kaphatnak itthoni orvosuknál

Kellemetlen változásokkal szembesülhetnek azok, akik a közeljövőben az Európai Unió bármely államában próbálnak egészségügyi ellátáshoz jutni. Miközben azt hihetik, hogy van biztosításuk, előfordulhat, hogy a végén mégis saját zsebből kell állniuk a számlát. (Népszabadság)

Fordított áfa a cukoriparban is jöhetne

A cukoriparban magas az áfacsalások aránya, ami az államnak és a termelőknek is gondot okoz. Ennek megakadályozására ebben az iparágban is fordított áfát vezetnének be. Orbán Viktor úgy véli, Brüsszelben is elfogadják az elképzelést. A kormányfő szerint a miénk lehet a régió leggyorsabban növekvő gazdasága az év végére, ha folytatódik a munka, amelyet a kormány elkezdett. (Magyar Hírlap

Még kevesebb nőnek jut esély

Miközben Magyarország már most is a 120. helyen áll a Világgazdasági Fórumnak a nők politikai részvételét 136 országban vizsgáló listáján, úgy tűnik, a következő választások után a helyzet még rosszabb lesz. (Népszabadság)

Cséfalvay: 140 milliárd jut a programra

A kormány a következő uniós költségvetési ciklusban mintegy 140 milliárd forintot szán uniós és hazai forrásból a magyarországi start-up világ erősítését célzó programokra – mondta Cséfalvay Zoltán kedden a Fiatal Vállalkozók Hete rendezvényen, Budapesten. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára megerősítette: szeretnék, ha Budapest 2020-ra Közép-Kelet-Európa start-up fővárosa lenne. (MNO, Népszabadság)

A közpolitika bohócai félik a valódi erőt

A hatalmon lévők majomszeretettel, értő rendszerszemlélet nélkül öntik a közpénzt kedvenc passziójukba, a fociba. Nincsenek józan arányok, mérlegek és számadások, fontossági sorrendek, hiteles eredmények se a sporton belül, se azon kívül – állítja Kolláth György. A pergő nyelvű, híresen szellemes alkotmányjogász szenvedélyes sportrajongó, szerinte a mai magyar foci az öncélú, önámító, önkényeskedő politizálás hű tükre. (Népszava)

Igen az EU-büdzsére

Az Európai Parlament tegnap elfogadta az unió 2014–2020 közötti hétéves periódusra vonatkozó keretköltségvetését. A kifizetések időben megkezdődhetnek. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a