Cikkajánló – 2013. november 14.

Szociális támogatásra várnak a szociális munkások is

Tarthatatlanok a viszonyok a szociális szférában – derült ki egy konferencián, bár eddig se nagyon gondoltunk mást. Az ombudsman a teljes ágazat nettó 78 ezer forintos átlagbérének emelését javasolja, a szakszervezet követeli. Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök tanácsadója nem ment el a konferenciára. (Népszabadság)

Gyorshír: szárnyra kapott a gazdaság

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg a második negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorsbecsléséből. (MNO)

Magyarország lemarad

Magyarország növekedése elmarad a régiós társak, Lengyelország, Csehország, Szlovákia gazdasági bővülésétől – állapítja meg az Európai Bizottság szerdán publikált, a tagországok makrogazdasági kiegyensúlyozottságát vizsgáló jelentése. Ennek okait az elemzést készítő brüsszeli szakemberek a magas eladósodottságban és a romló üzleti környezetben látják. (Népszabadság)

Aki beteg, dolgozzon

A krónikus májgyulladásban szenvedő, vagy sclerosis multiplexszel küzdő beteget is rehabilitálhatónak minősíthetnek az új komplex felülvizsgálati rendszerben. Így a korábban rokkantnyugdíjból élők pénze felére, harmadára csökken, ám a foglalkoztatásuk, átképzésük nem működik. Általában nem piacképes szakmát tanulhatnak, viszont az oktatásuk jó pénzt jelent a pályázaton nyertes vállalatoknak. Van, ahol 3400-an tanultak, de csak 7 embernek sikerült elhelyezkednie. (Népszava)

Hatalmi átrendeződés a közmédiában

Hatalmi átrendeződés történt az elmúlt hetekben a közmédiában, amelynek egyik momentuma, hogy a Közszolgálati Közalapítvány szerdán Gazsó L. Ferencet választotta meg a Magyar Távirati Iroda vezérigazgatójává. (Népszabadság)

Rezsiharc: a Fidesz-frakció az alkotmánymódosítás mellett

Ismét módosítják az Alkotmányt a “rezsicsökkentés védelme” érdekében – ezt javasolja a Fidesz-frakció illetékes munkacsoportja a kiszivárgott hírek szerint. (Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?