Cikkajánló – 2013. november 14.

Szociális támogatásra várnak a szociális munkások is

Tarthatatlanok a viszonyok a szociális szférában – derült ki egy konferencián, bár eddig se nagyon gondoltunk mást. Az ombudsman a teljes ágazat nettó 78 ezer forintos átlagbérének emelését javasolja, a szakszervezet követeli. Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök tanácsadója nem ment el a konferenciára. (Népszabadság)

Gyorshír: szárnyra kapott a gazdaság

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg a második negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorsbecsléséből. (MNO)

Magyarország lemarad

Magyarország növekedése elmarad a régiós társak, Lengyelország, Csehország, Szlovákia gazdasági bővülésétől – állapítja meg az Európai Bizottság szerdán publikált, a tagországok makrogazdasági kiegyensúlyozottságát vizsgáló jelentése. Ennek okait az elemzést készítő brüsszeli szakemberek a magas eladósodottságban és a romló üzleti környezetben látják. (Népszabadság)

Aki beteg, dolgozzon

A krónikus májgyulladásban szenvedő, vagy sclerosis multiplexszel küzdő beteget is rehabilitálhatónak minősíthetnek az új komplex felülvizsgálati rendszerben. Így a korábban rokkantnyugdíjból élők pénze felére, harmadára csökken, ám a foglalkoztatásuk, átképzésük nem működik. Általában nem piacképes szakmát tanulhatnak, viszont az oktatásuk jó pénzt jelent a pályázaton nyertes vállalatoknak. Van, ahol 3400-an tanultak, de csak 7 embernek sikerült elhelyezkednie. (Népszava)

Hatalmi átrendeződés a közmédiában

Hatalmi átrendeződés történt az elmúlt hetekben a közmédiában, amelynek egyik momentuma, hogy a Közszolgálati Közalapítvány szerdán Gazsó L. Ferencet választotta meg a Magyar Távirati Iroda vezérigazgatójává. (Népszabadság)

Rezsiharc: a Fidesz-frakció az alkotmánymódosítás mellett

Ismét módosítják az Alkotmányt a “rezsicsökkentés védelme” érdekében – ezt javasolja a Fidesz-frakció illetékes munkacsoportja a kiszivárgott hírek szerint. (Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és