Cikkajánló – 2013. november 12.

Bankszövetség: ára van az ingyenes készpénzfelvételnek

Meglesz az ára a kétszeri ingyenes készpénzfelvételnek a Magyar Bankszövetség főtitkára szerint. Az árfolyamgát kiszélesítését azért üdvözli. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

Változik az élőmunkát terhelő adó és járulék 2014-től

Az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatban az élőmunkát terhelő adót és járulékot érintő módosítások is vannak, a legfontosabb változásokat a PwC foglalta össze. (Magyar Hírlap)

Balog nem kegyeskedett elmenni, így a pedagógus szakszervezet csak beszélgetni tudott, egyeztetni nem

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint Balog Zoltán miniszter távolmaradása miatt nem egyeztetés, csak baráti beszélgetés zajlott hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a szakszervezet között. Mendrey László levélben kérte a tárca vezetőjét, jelöljön meg egy olyan időpontot, amikor ő is részt vesz a megbeszélésen. (Népszava)

Legyilkolták a kormánypártok az öt százalékos húsáfát

Elutasította az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága az 5 százalékos áfa kiterjesztését több alapvető élelmiszerre, ugyanakkor a sertésstratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a bizottság hétfői ülésén jelezte, hogy a nemzetgazdasági tárcánál vizsgálják bizonyos takarmányok áfacsökkentési lehetőségét. (Népszava)

Gyurcsányt is bevehetik a szövetségbe

Az MSZP-vel kötött megállapodás és pártszövetsége egyre apadó támogatottsága ellenére Bajnai Gordon szerint egy év múlva ő lesz a miniszterelnök. Szigetvári Viktor, az Együtt–PM társelnöke a Magyar Nemzetnek arról beszélt, ha helyreáll a bizalom, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) szavazóinak is helye lehet a széles körű ellenzéki összefogásban. (MNO)

Akik az út szélén maradnak

„Hiába küzdöttünk erőn felül, ha valami csoda nem történik, elveszítjük otthonunkat. Pedig harcoltunk keményen, inkább ennivalót nem vettünk, de minden hónapban törlesztettünk valamennyit a banknak. Próbáltunk segítséget is kérni, sokszor, sok helyen, de hiába.” (Népszabadság)

Nőkongresszust rendeztek Budapesten

Az Egymilliárd nő ébredése nevű mozgalom szülőanyja volt a díszvendége a Budapesten rendezett nőkongresszusnak. Eve Ensler szerint a nőmozgalmat nem lehet kisajátítani, és Európa a lezajlott női liberalizmus illúziójában él. (Magyar Nemzet)

Megállapodtak a jövő évi uniós költségvetésről

Kedd hajnalig elhúzódott egyeztetések nyomán az uniós tagállamok kormányait megjelenítő Tanács és az Európai Parlament (EP) küldöttei kompromisszumos megállapodásra jutottak a jövő évi EU-költségvetésről. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és