Cikkajánló – 2013. november 11.

Ingyenes pénzfelvételről dönthet ma a parlament

Az Országgyűlés mai ülésén dönthet a kormányoldal pénzügyi rezsicsökkentést szorgalmazó előterjesztéséről, amellyel jövőre havonta kétszer, összesen 150 ezer forintig ingyenessé válhat a pénzfelvétel a bankautomatákból. (Népszava, Magyar Hírlap)

Használható tudás kell

Egyre gyorsabban változó igényekhez kell igazodnia a hazai szakképzésnek. A piaci szereplők ezért igyekeznek minél inkább bekapcsolódni a szakemberek képzésébe is, hogy a fiatalok használható, versenyképes tudással indulhassanak a munka világába. Az MKIK felmérései azt bizonyítják, hogy az utóbbi időben növekedett a szakmunkások presztízse is, főleg a jól fizető szakmákban. (Népszava)

Bajnai Orbánnak: Mi maradunk, neked viszont menned kell

Október 23-i beszédében Orbán Viktor elképesztő üzenetet küldött a társadalomnak: aki nincs vele, az nincs, az magyar sem lehet – így értelmezte a kormányfő ünnepi beszédét Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője a szervezet szombati rendezvényén, ahol bemutatták 31 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjüket. Bajnai Orbán és rendszere ostorozása közben kiállt az MSZP-vel kötött kormányváltó megállapodás mellett, és üzent Gyurcsánynak is. (Népszabadság, Népszava)

Sarc az elköltözőknek

Ha valaki külföldön fizet társadalombiztosítást, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a jövőben külföldinek tekintené, és mindenképpen fizetnie kellene az egészségügyi ellátásért – áll egy új törvénymódosító javaslatban. Nem ez az első eset, hogy úgy tűnik, az Orbán-kormány bosszút áll a Magyarországról elköltözőkön. (Népszava)

Helló, Kello! Hol a tankönyv?

Még mindig nem kapta meg minden iskola hiánytalanul a tankönyveket, pedig a tanulók szülei azokat már augusztusban kifizették. A Kello azt kéri, ne reklamáljanak. (Népszabadság)

A főváros is rezsit csökkent

Olcsóbb lesz jövőre a tömegközlekedés a nyugdíjasoknak, és további kedvezményekhez juthatnak a diákok, a kutyások és a közmunkások – többek között erről dönthet a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén. A tanácskozáson fontos határozatok születhetnek az önkormányzat és a BKV hitelfinanszírozási kérdéseiben, valamint elfogadhatják a hajléktalanrendeletet is. (Magyar Nemzet)

Rizsa nélkül a rezsiről

A brit nagykövetség konferenciáját, amelyről a tudósítás szól, hivatalosan “Energiáról mellébeszélés nélkül” címmel rendezték meg pénteken Budapesten a találmányi hivatalban. A britek korrekt emberek: mellébeszélés nem is volt – a politikai aktualitásokat igyekeztek kikerülni, néhány tabudöntésre azonban így is sor került. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk