Cikkajánló – 2013. november 8.

A KKDSZ szerint veszélybe került a magyar műkincsállomány

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) szerint a magyar műkincsállomány legféltettebb kincseit veszélyezteti az a parlament előtt lévő törvénymódosító javaslat, amely a közgyűjteményekben őrzött, vitatott tulajdonú kulturális javak visszaadására vonatkozik. (Népszabadság)

Mitől lesz egy kormányhivatal családbarát?

Családbarát munkahely díjat kapott a Pest Megyei Kormányhivatal. A munkáltató lehetővé teszi az otthonról való munkavégzést, sokakat részmunkaidőben foglalkoztatnak, nagy többségben pedig női munkavállalókat. (MNO)

Tovább növekvő családtámogatás

Négy új családtámogatási formával támogatja a kormány jövőre a többgyermekes szülőket – jelentette be tegnap Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár. Elmondta, az újítások a gyed extrához kapcsolódnak, és nagyban ösztönzik a gyermekvállalást. Az intézkedéscsomagra 18,6 milliárdot különítenek el a jövő évi költségvetésből, s ez független a január 1-jével induló kiterjesztett adó- és járulékkedvezmény-rendszer ötvenmilliárdos keretétől. Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, megkönnyítik azoknak a döntését, akik már egyetemi éveik során családot alapítanának, és a munkaadóknak is kedvezőbb lesz a többgyermekes édesanyák foglalkoztatása. (Magyar Hírlap)

Csak a jól keresőkön segít az extra gyed

Gyereket szülni mindenáron, a már meglévők támogatása másodrangú – így lehetne összefoglalni a kormány legújabb döntését, amely szembemegy a kabinet saját, korábbi álláspontjával. Tegnap bejelentették, két hónap múlva bevezetik a gyed extra nevű új családtámogatási formát. (Népszava)

Parragh kontra Klinghammer: Ha legalább elolvasta volna…

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Népszabadság birtokába jutott dokumentum szerint hétfőn, vagyis november negyedikén küldte el véleményét a Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár nevével fémjelzett stratégiából következő törvénymódosító csomagról, valamint az ahhoz kapcsolódó finanszírozási rendelettervezetről. Az MKIK véleménye lesújtó. A rá adott válasz is az.

Háromszázezer álláskeresőnek nyújt munkát

A közfoglalkoztatás idén 300 ezer álláskereső embernek nyújt munkát – reagált a Fidesz Szél Bernadett csütörtöki sajtótájékoztatójára. Az LMP-s politikus arról beszélt, hogy a közmunkaprogram drága, megalázó, hatástalan, és szegénységben tartja a benne dolgozókat. A Fidesz nem hisz „a baloldal kudarcos politikájában”, amely hagyta, hogy egész térségek segélyen tengődjenek – írja a kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében. A közfoglalkoztatás segély helyett tisztességes, a közösség számára értékteremtő munkalehetőséget nyújt – folytatják. (MNO)

Orbán: Ezért léptük meg az áfacsökkentést

Már közel egymillió ember menekült meg azzal, hogy a kabinet kiszélesítette az árfolyamgátba való belépés körét – közölte Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, a sertésáfa csökkentése a munkahelyvédelmi akcióterv része, nem szociális intézkedés. (MNO, Népszava, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?