Cikkajánló – 2013. november 8.

A KKDSZ szerint veszélybe került a magyar műkincsállomány

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) szerint a magyar műkincsállomány legféltettebb kincseit veszélyezteti az a parlament előtt lévő törvénymódosító javaslat, amely a közgyűjteményekben őrzött, vitatott tulajdonú kulturális javak visszaadására vonatkozik. (Népszabadság)

Mitől lesz egy kormányhivatal családbarát?

Családbarát munkahely díjat kapott a Pest Megyei Kormányhivatal. A munkáltató lehetővé teszi az otthonról való munkavégzést, sokakat részmunkaidőben foglalkoztatnak, nagy többségben pedig női munkavállalókat. (MNO)

Tovább növekvő családtámogatás

Négy új családtámogatási formával támogatja a kormány jövőre a többgyermekes szülőket – jelentette be tegnap Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár. Elmondta, az újítások a gyed extrához kapcsolódnak, és nagyban ösztönzik a gyermekvállalást. Az intézkedéscsomagra 18,6 milliárdot különítenek el a jövő évi költségvetésből, s ez független a január 1-jével induló kiterjesztett adó- és járulékkedvezmény-rendszer ötvenmilliárdos keretétől. Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, megkönnyítik azoknak a döntését, akik már egyetemi éveik során családot alapítanának, és a munkaadóknak is kedvezőbb lesz a többgyermekes édesanyák foglalkoztatása. (Magyar Hírlap)

Csak a jól keresőkön segít az extra gyed

Gyereket szülni mindenáron, a már meglévők támogatása másodrangú – így lehetne összefoglalni a kormány legújabb döntését, amely szembemegy a kabinet saját, korábbi álláspontjával. Tegnap bejelentették, két hónap múlva bevezetik a gyed extra nevű új családtámogatási formát. (Népszava)

Parragh kontra Klinghammer: Ha legalább elolvasta volna…

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Népszabadság birtokába jutott dokumentum szerint hétfőn, vagyis november negyedikén küldte el véleményét a Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár nevével fémjelzett stratégiából következő törvénymódosító csomagról, valamint az ahhoz kapcsolódó finanszírozási rendelettervezetről. Az MKIK véleménye lesújtó. A rá adott válasz is az.

Háromszázezer álláskeresőnek nyújt munkát

A közfoglalkoztatás idén 300 ezer álláskereső embernek nyújt munkát – reagált a Fidesz Szél Bernadett csütörtöki sajtótájékoztatójára. Az LMP-s politikus arról beszélt, hogy a közmunkaprogram drága, megalázó, hatástalan, és szegénységben tartja a benne dolgozókat. A Fidesz nem hisz „a baloldal kudarcos politikájában”, amely hagyta, hogy egész térségek segélyen tengődjenek – írja a kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében. A közfoglalkoztatás segély helyett tisztességes, a közösség számára értékteremtő munkalehetőséget nyújt – folytatják. (MNO)

Orbán: Ezért léptük meg az áfacsökkentést

Már közel egymillió ember menekült meg azzal, hogy a kabinet kiszélesítette az árfolyamgátba való belépés körét – közölte Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, a sertésáfa csökkentése a munkahelyvédelmi akcióterv része, nem szociális intézkedés. (MNO, Népszava, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és