Cikkajánló – 2013. október 28.

Konfliktusokkal terhelt egyesülés

Nem zajlik konfliktusmentesen a három nagy szakszervezeti konföderáció – az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) – egyesülési folyamata. (Népszabadság, Világgazdaság)

Tovább alázzák a munkanélkülieket

Már 500 ezernél is többen vannak azok, akik semmilyen rendszeres szociális ellátást nem kapnak Magyarországon, és elhelyezkedni sem tudnak. Mégis, a munkahelyteremetés helyett szinte kizárólag a közmunkások létszámának duzzasztásával és a használhatatlan képzések szervezésével foglalkozik a kormány. (Népszava)

Szimpátiatüntetés a székelyekért Budapesten is

Székelyföldért megmozdult az egész világ – jelentette ki György-Mózes Árpád, a Székelyföldért Társaság elnöke a Székelyek nagy menetelését támogató vasárnapi budapesti szimpátiatüntetésen. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

Az elszegényedés büdzséje

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők további tíz órában értékelhetik a jövő évi költségvetést, emellett elmondhatják véleményüket a 2014-re tervezett adóváltozásokról is. (Népszava)

Berágott Gyurcsányra a Bajnai-Mesterházy tandem

Az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon és Mesterházy Attila MSZP-elnök is bírálta vasárnap az ATV-ben Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét a baloldali ellenzék október 23-ai demonstrációján történtek miatt. (Népszabadság, Népszava, MNO)

Titokban elköltött milliárdok: még a takarítás is nemzetbiztonsági ügy

Több mint 120 esetben kaptak felmentést különböző kormányzati vagy önkormányzati hivatalok 2010 nyara óta a közbeszerzési kötelezettség alól, rendszerint nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. A felmentést az Országgyűlés illetékes bizottságától kell kérni, a döntés ténye nyilvános, más azonban nem feltétlenül. (Népszabadság)

A célpont ismét Heller

A Magyarország elleni “nemzetközi összeesküvés” részeként tálalja a kormány a svéd közszolgálati televízió műsorát, illetve az annak nyilatkozó Heller Ágnes filozófus kijelentéseit – mondta a lapunk által megkérdezett politikai elemző Kumin Ferenc helyettes államtitkár Facebook-üzengetéséről. Mint ismert, a filozófus a riportban keményen bírálta az Orbán-kabinetet. A film egyébként a hazai szélsőjobboldal térnyeréséről szólt. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv tervezet kapcsán. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden