Cikkajánló – 2013. október 17.

Szegénység: érdekes adatok láttak napvilágot

Október 17-én tartják világszerte a szegénység elleni küzdelem világnapját. Az Unicef szerint ma Magyarországon valamilyen szempontból minden második gyermek nélkülözésre kényszerül. Az ENSZ Közgyűlése 1992-ben a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította október 17-ét. A közgyűlés felkérte a tagállamokat, hogy szenteljék ezt a napot a szegénység visszaszorításával kapcsolatos tevékenységük bemutatásának. Magyarországon ma több rendezvényt is tartanak, hogy felhívják a figyelmet a szegények helyzetére. (MNO, Népszava, Magyar Hírlap)

Ennyit a kedvezményes húsáfáról

Nem lesz húsáfa-csökkentés, de valószínűleg luxusadó sem a kormányzat jövő évi adótervei között. A kormányülésen, kedden nem került szóba az élelmiszer áfa csökkentése, amikor a 2014-es adótörvény-javaslatról tárgyaltak – mondta a Népszabadságnak egy kormányközeli szereplő. Forrásunk annak ellenére is határozottan állította ezt, hogy az elmúlt hónapok egyik slágertémája volt a kérdés.

Távozik a közmédia vezetője

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vagyongazdálkodási, stratégiai- és struktúrafejlesztési vezetője lesz. Böröczöt Karas Monika, az NMHH Elnöke kérte fel a feladat ellátására, amikor október 16-án, szerdán részt vett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezetői értekezletén – közölte az MTVA Sajtóirodája. (Magyar Hírlap)

Új szó születik: könyvtár

A könyvtár 2020-ban ott lesz mindenütt, az év minden napjának minden órájában. A kihelyezett könyvtárosok jelentősége megnő, fő feladatuk a konzultáció, a tanácsadás, a képzés és a tartalomfejlesztés lesz. A könyvtár a programok, a kutatás, az együttműködés, az alkotás és az oktatás tereként fog szolgálni – írta Stephen Abram, a washingtoni Information Outlook portál szerzője. (Népszabadság)

Washingtoni alku az utolsó pillanatban

Megszületett a megállapodás a washingtoni szenátus demokrata és republikánus vezetője között a kormányzat átmeneti finanszírozásáról és a szövetségi adósságplafon megemeléséről.  (Népszava, Magyar Hírlap)

Tavaresnek megint velünk van gondja

Sajnálatosnak tartja Rui Tavares portugál EP-képviselő az illetékes európai parlamenti bizottság tagjainak írt e-mailjében, hogy az uniós rendőr-akadémia hazánkba kerülhet. „Ilyen döntés, ha formálissá kívánják tenni, egyértelműen ellentmond a parlament magyarországi alapjogokkal kapcsolatos álláspontjának” – fogalmazott a hazánkat elítélő jelentés névadója. A levél létét az MSZP-s Szanyi Tibor kedden még indulatosan megkérdőjelezte. Az MSZP ráadásul közölte, támogatja a rendőrakadémiát, és rágalmazás miatt beperli Kocsis Mátét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját. Kocsis azt mondta, alapos a gyanú, hogy az újabb Tavares-levél mögött is a magyar baloldal áll azért, hogy ezzel is a kormány sikertelenségét igazolja. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, szerdán 13.00 órától.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább