Cikkajánló – 2013. október 14.

A készpénz még nélkülözhetetlen

A bankolás drágulása miatt egyre többen gondolják úgy, hogy inkább készpénzben szeretnék megkapni a havi bérüket. Ezt kérni egyébként joga van a dolgozónak, még akkor is, ha a munkaszerződés rögzíti, hogy a kifizetés átutalással történik. Megoldást hozhat a problémára a kormánynak az a terve, miszerint a kártyás fizetés után nem szedne tranzakciós illetéket, illetve havi két alkalommal ingyenessé tenné a készpénzfelvételt. (Magyar Nemzet)

Több bölcsődei hely kellene, főként a nagyvárosokban

Elsősorban Budapesten és a nagyobb városok agglomerációiban kellene több bölcsődei hely – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára. (Világgazdaság)

Szesztilalmat vezethet be a kormány

Újabb 11 százalékkal csökkentheti a rezsidíjakat hétfőn a parlament. Veszélyhelyzetben pedig jöhet a szesztilalom. (Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

L. Simon: Irreális azt állítani, hogy „lenyúl” az NKA

Az üres adathordozók után beszedett jogdíjak 25 százalékát a jövőben pályázati úton fogja szétosztani a Nemzeti Kulturális Alap. Alelnöke, L. Simon László igyekszik megnyugtatni a művészeket: senki sem „nyúlja le” az őket megillető szerzői jogdíjakat. (Magyar Nemzet)

Balog Zoltán: Van már mivel büszkélkedni

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szombaton, a Lungo Drom kongresszusán kiemelte, hazánk nehéz helyzetéért egyértelműen az MSZP és az SZDSZ a felelős – akárcsak a társadalmi felzárkózás kudarcáért a rendszerváltozás után. (Magyar Hírlap)

Orbán elérhetetlen GDP-hez köti az eurónkat

A The Daily Telegraph című tekintélyes brit konzervatív napilapnak adott interjújában Orbán Viktor arról beszélt, hogy sokkal fontosabb, mint valaha, hogy “önállóan megálljunk a saját lábunkon”. (Népszava)

Fantomgazdálkodók fantomföldeken, valódi támogatásért

Több tucat cég és magánszemély készült maffiamódszerekkel, csalással megcsapolni a földalapú uniós támogatást. A milliárdos csalási kísérlet nem sikerült, de ez nem az állami szervek éberségén, hanem Gőgös Zoltán szocialista képviselőn múlott. (Népszabadság)

Alföldi: Elveszett a művészi szabadság

A hétvégén háromnapos konferenciával ünnepelte a bécsi Burgtheater fennállásának 125. évfordulóját; A bécsi rendezvény vitaindító előadást  Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház volt igazgatója tartotta. Alföldi többek között arról beszélt, hogy létezik-e Magyarországon művészi szabadság. Alföldi a mai magyarországi állapotokról előadásában így fogalmazott: “Manapság Magyarországon a független értelmiségiként való létezés lassan egyet jelent a hazaárulással, más szemszögből, ami talán még rosszabb, az elkárhozással. A kritikai gondolkodás, a kérdezés, a figyelem a társadalom állapotára, a történelmünkkel való elkerülhetetlen szembenézés, vállalása önmagunknak – mindez keresztényietlen, gyáva, perverz, dekadens, provokáló művészi és értelmiségi, sőt állampolgári viselkedésnek minősül, és ezért inkább csak eltűrhető, de nem elfogadott.” (Népszava)

Biztonságosabb lenne a két választás

Nem járnánk jobban anyagilag, ha egyszerre tartanák jövőre az országgyűlési és az európai parlamenti választásokat – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke, aki a szavazatszámláló bizottságok munkaterhe miatt szerencsésebbnek tartaná, ha nem ugyanakkor lenne a két voksolás.

Csaknem egymillió rabszolga van az EU-ban

Az Európai Unióban csaknem egymillióan élnek rabszolgasorban az Európai Parlament (EP) szervezett bűnözéssel, pénzmosással és korrupcióval foglalkozó különbizottságának (CRIM) jelentése szerint, amelyről a Der Spiegel című német hírmagazin írt a vasárnap megjelent számában. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje