Cikkajánló – 2013. október 11.

Decemberben tartja alakuló kongresszusát az egységes szakszervezeti konföderáció

December elején alakul meg az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) által létrehozott egységes szakszervezeti konföderáció – mondta az MTI érdeklődésére csütörtökön Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke. (MNO)

Létrejött a kritikus tömeg

Megosztott a pedagógustársadalom, de létrejött az oktatáspolitikai változásokat akarók kritikus tömege – vonták le a következtetést a Hét Olajfa Egyesület rendezvényének résztvevői. Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja szerint az államosított iskolarendszerben kódolva vannak a hibák. (Népszava)

Októberben indul a bérvita

Hamarosan megkezdődik a kormány és a szociális partnerek közötti alkudozás a jövő évi bérekről. A szakszervezetek már számokat is mondtak, míg a munkaadók óvatosabbak. Az utóbbiak szerint előbb a tervezett adóváltozásokat is meg kell ismerni. (Magyar Hírlap, Népszava)

Globális leépítésbe kezd a Teva

Globális szinten dolgozóinak tíz százalékát, összesen ötezer embert küld el az izraeli hátterű Teva gyógyszeripari csoport – tudatta tegnap a társaság. A most bejelentett leépítést jövő év végéig hajtja végre a 2000-es évek elején a kanadai Novopharm felvásárlásával a világ első számú generikusgyógyszer-gyártójává előlépett vállalat. (Népszabadság)

“Ha kell, alkotmányos védelmet adunk a rezsicsökkentésnek”

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent a rezsicsökkentés megvédéséért, mert “a magyar családok nem lehetnek újra kiszolgáltatottak”. A szocialisták epekedve várják, hogy Brüsszel rezsieljárást indítson Magyarországgal szemben – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella. Rogán Antal szerint a parlamentnek is választ kell adni a brüsszeli támadásokra de részleteket péntekre ígért a fidesz frakcióvezetője. (Magyar Hírlap)

Bankszámla hiányában is köteles fizetni a munkáltató

A jelenlegi munkajogi szabályozás nem teszi lehetővé, hogy a munkáltató bankszámla hiányában visszatartsa a munkavállaló munkabérét addig, amíg nem nyit újra bankszámlát – hívja fel a figyelmet a PwC tanácsadó cég. (MNO)

DK és az összefogás: A megállapodást az élet fogja kierőszakolni?

A nyerhető körzeteket kellene egyedül újranyitni még az utolsó pillanatban – vallják a Demokratikus Koalícióban. Gyurcsányék tisztújító kongresszusra készülnek. (Népszabadság, MNO)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós