Cikkajánló – 2013. október 9.

Saját foglalkoztatásmérőt eszkábált a kormány

Szakmailag alaptalan célozgatással próbál kételyeket ébreszteni a kormányoldal a KSH munkaügyi statisztikában. Ezzel indokolják ugyanis egy új, a kormány berkeiben készülő mutató bevezetését. (Népszava)

A jobbágyság feltámasztása

A szemünk előtt történt, mégis alig vettük észre, hogy a szociális segélyezés százmilliárdokat mozgató iparággá terebélyesedett – írta csaknem tíz évvel ezelőtt, 2004-ben készült tanulmányában Szalai Júlia. A szociológus akkori megállapítása szerint a segélyezők és a segélyezettek lassan-lassan beépültek egymás mindennapjaiba. (Népszabadság)

Túlhajszolt orvosok

Túlhajszoltak, több elismerésre, jobb fizetésre vágynak, sokféle betegséggel küszködnek a magyar orvosok. A gyógyításban dolgozó 30 ezer orvos mintegy hatoda (körülbelül ötezer) tervezi, hogy a következő két évben külföldön vállal munkát – derül ki a hazai orvosok közérzetvizsgálatából. (Népszabadság)

Közös pont a szabadság

Október 23-án délután két órára a Műegyetem rakpartra hívják a kormányváltást akarókat a demokratikus ellenzéki pártok. A szabadság összeköt 1956 – 2013 – ez lesz a közös demonstráció címe, amely azt a szándékot fejezi ki, hogy a szónokok ezúttal nem a különbözőségeiket hangsúlyozzák majd, hanem arról beszélnek, ami összeköti őket. (Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

Összeolvadhat az Együtt és a PM

Kezd alakulni a 31 egyéni induló névsora az Együtt-PM szövetségnél, viszont a parlamenti küszöb miatt a listájukat már csak egy jelölőszervezetként van értelme bejelenteni. Ennek lebonyolítására a PM tagjai felhatalmazást is adtak a párt elnökségének. (Népszabadság)

Fidesz: újabb lépésekre van szükség

Az, hogy újabb eljárással fenyegetik az országot Brüsszelből, csak még inkább megerősíti abban a Fideszt, hogy a rezsicsökkentés érdekében újabb lépéseket kell tenni – jelentette ki a kormánypárt szóvivője. Úgy tűnik, hogy az Európai Unió brüsszeli bürokratái és a magyar baloldal is a “multik markában vergődnének”, és megpróbálnának az rezsicsökkentés ellen szegülni, mondta Hoppál Péter. (Magyar Hírlap, MNO)

Tavares kiakadt: Hamis, nevetséges, sértő Orbán vádja

Rui Tavares portugál EP-képviselő sértőnek és helytelennek tartja, hogy Orbán Viktor kormányfő a magyar törvényhozásban az Európai Parlamentet, mint Magyarország ellenfelét említette. A Népszavának nyilatkozva úgy vélte, “ezek nagyon súlyos szavak, s téved, aki azt hiszi, hogy külföldön nem hallják meg, s nem lesz hatása Magyarország és az Európai Unió párbeszédére”. A független EP-képviselő továbbra is foglalkozik a magyar jogállamiság problémáival, s jelezte: számos fontos változtatásra készül az Európai Bizottság, s ezek nem jöhettek volna létre a Tavares-jelentés nélkül. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje