Cikkajánló – 2013. október 8.

Sztrájkolhatnak a bölcsődei dolgozók

Mintegy kétszázan figyelemfelkeltő demonstrációt tartottak tegnap az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt, mert a szociális ágazatban dolgozók számára a költségvetés tervezetéből kiderült, hogy 2014-ben sem emelkedik a bérük – mondta a Népszavának Szűcs Viktória.

Nem nőttek a pedagógusok terhei

Nem igazolják vissza a Magyar Nemzethez eljuttatott iskolai tapasztalatok az ellenzék és az érdekvédők hangos kritikáit a pedagógus-béremelés kapcsán. Pluszfeladatként csak az adminisztrációs nyomtatvány kitöltését említették a lap forrásai, akik szerint a kollégák többsége örül a több tízezer forintos plusznak. Az új rendszerrel különösen a szegényebb településeken tanítók és a régóta pályán lévők jártak jól.

Erőt mutat az ellenzék – karöltve protestál október 23-án

Mesterházy Attila is ott lesz a demokratikus ellenzék közös nagygyűlésén október 23-án. Az MSZP elnök-frakcióvezetője a Népszavának elmondta: amennyiben a résztvevő pártok úgy döntenek, ott áll majd a színpadon és beszédet is mond, hiszen itt az idő, hogy Orbán ellenzéke erőt mutasson. Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője hétfő reggel jelentette be, hogy Gyurcsány Ferencet is meghívta az összellenzéki megmozdulásra.

Hólapátolás helyett képzésekkel kötnék le a munkanélkülieket

Korántsem elsősorban hólapátolás, hanem alapkompetencia-fejlesztő képzések, üvegházi munka és az önkormányzati intézményekben végzendő szakipari feladatok is várnak a téli időszak közmunkásaira. (Népszabadság, Népszava)

Prága is munkához kötné a segélyt

Egyre több országban kötnék az állami támogatásokat közmunkához. Ezért a magyar kormány az ellenzékétől kapott hideget-meleget az elmúlt időszakban. Ezzel szemben a cseheknél ebben a kérdésben némileg egyetértés mutatkozik a pártok között. „Arra kell nevelnünk az embereket, hogy ha valamit akarnak az államtól, akkor azért adniuk is kell valamit az államnak” – nyilatkozta a Právo című napilapban Lenka Kohoutová, a cseh Polgári Demokratikus Párt szakértője. (Magyar Hírlap)

Orbánt faggatták a parlamentben, de nem tudtunk meg semmit

Azonnali kérdések sorával bombázták a parlamenti képviselők hétfőn a miniszterelnököt, de Orbán Viktor rutinos politikus: válaszolt, de szinte alig tudtunk meg valamit. (Népszabadság)

Herczog Edit: az országmentőtől a hazaárulóig

Az MSZP képviselői politikai alapú, koncepcionális, hazug lejárató jelentést írattak egy portugál kommunistával – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója. A szocialisták azt mondják, nem hagyják, hogy a magyar emberek szenvedjenek károkat a bezárkózó, Európa-ellenes kormány miatt. (Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Felgyorsul a rezsiharc, újabb uniós bírálat jöhet

Előrehozzák a „kettes számú” rezsicsökkentés törvénybe foglalását. Az eredetileg tervezett október vége helyett már a jövő héten dönthet a parlament a rezsicsökkentés folytatásáról – közölte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és