Cikkajánló – 2013. október 8.

Sztrájkolhatnak a bölcsődei dolgozók

Mintegy kétszázan figyelemfelkeltő demonstrációt tartottak tegnap az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt, mert a szociális ágazatban dolgozók számára a költségvetés tervezetéből kiderült, hogy 2014-ben sem emelkedik a bérük – mondta a Népszavának Szűcs Viktória.

Nem nőttek a pedagógusok terhei

Nem igazolják vissza a Magyar Nemzethez eljuttatott iskolai tapasztalatok az ellenzék és az érdekvédők hangos kritikáit a pedagógus-béremelés kapcsán. Pluszfeladatként csak az adminisztrációs nyomtatvány kitöltését említették a lap forrásai, akik szerint a kollégák többsége örül a több tízezer forintos plusznak. Az új rendszerrel különösen a szegényebb településeken tanítók és a régóta pályán lévők jártak jól.

Erőt mutat az ellenzék – karöltve protestál október 23-án

Mesterházy Attila is ott lesz a demokratikus ellenzék közös nagygyűlésén október 23-án. Az MSZP elnök-frakcióvezetője a Népszavának elmondta: amennyiben a résztvevő pártok úgy döntenek, ott áll majd a színpadon és beszédet is mond, hiszen itt az idő, hogy Orbán ellenzéke erőt mutasson. Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője hétfő reggel jelentette be, hogy Gyurcsány Ferencet is meghívta az összellenzéki megmozdulásra.

Hólapátolás helyett képzésekkel kötnék le a munkanélkülieket

Korántsem elsősorban hólapátolás, hanem alapkompetencia-fejlesztő képzések, üvegházi munka és az önkormányzati intézményekben végzendő szakipari feladatok is várnak a téli időszak közmunkásaira. (Népszabadság, Népszava)

Prága is munkához kötné a segélyt

Egyre több országban kötnék az állami támogatásokat közmunkához. Ezért a magyar kormány az ellenzékétől kapott hideget-meleget az elmúlt időszakban. Ezzel szemben a cseheknél ebben a kérdésben némileg egyetértés mutatkozik a pártok között. „Arra kell nevelnünk az embereket, hogy ha valamit akarnak az államtól, akkor azért adniuk is kell valamit az államnak” – nyilatkozta a Právo című napilapban Lenka Kohoutová, a cseh Polgári Demokratikus Párt szakértője. (Magyar Hírlap)

Orbánt faggatták a parlamentben, de nem tudtunk meg semmit

Azonnali kérdések sorával bombázták a parlamenti képviselők hétfőn a miniszterelnököt, de Orbán Viktor rutinos politikus: válaszolt, de szinte alig tudtunk meg valamit. (Népszabadság)

Herczog Edit: az országmentőtől a hazaárulóig

Az MSZP képviselői politikai alapú, koncepcionális, hazug lejárató jelentést írattak egy portugál kommunistával – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója. A szocialisták azt mondják, nem hagyják, hogy a magyar emberek szenvedjenek károkat a bezárkózó, Európa-ellenes kormány miatt. (Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Felgyorsul a rezsiharc, újabb uniós bírálat jöhet

Előrehozzák a „kettes számú” rezsicsökkentés törvénybe foglalását. Az eredetileg tervezett október vége helyett már a jövő héten dönthet a parlament a rezsicsökkentés folytatásáról – közölte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk