Cikkajánló – 2013. október 3.

Balról várnak választ a közmunkások

Levélben kérdezi az MSZP, az Együtt-PM szövetség és a Demokratikus Koalíció vezetőit a Közmunkás Szakszervezet arról: támogatják-e a több mint másfél éve alakult szervezet hat pontból álló követeléslistáját. Vécsi István elnök, a szocialisták Borsod megyei képviselőjelöltje tegnap azt mondta, el akarják érni, hogy a 8 órában foglalkoztatott közmunkások megkapják a nettó minimálbért, illetve kerüljenek vissza a Munka törvénykönyv hatálya alá. (Népszava)

Szükség van a pedagógiai érzékre

„Aki hivatástudatból dolgozott az iskolában, az eddig is nemhogy harminckét, de több órát is bent töltött az intézményben” – mondta lapunknak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, Marekné Pintér Aranka. Arról is beszélt, hogy az iskola „élő organizmus”, és nagy szükség van a pedagógiai érzékre, és az igazgatókra különösen nagy feladat hárul. (Magyar Hírlap)

Bokros: Magyarország leszakad

Az állami túlköltekezés, a versenyképességet romboló és a gazdaságot torzító lépések miatt, valamint az állami túlfoglalkoztatottság miatt Magyarország leszakadt a visegrádi országoktól – vélekedett Bokros Lajos, volt pénzügyminiszter a HBLF XIII. pénzügyi konferenciáján. (Népszabadság)

Eltűnőben az államosított nyugdíjpénz

Alig 200 milliárd forint van már csak a 3 ezer milliárd forintnyi államosított nyugdíjvagyonból. Legutóbb az önkormányzatoktól átvett adósság törlesztésére költött belőle az állam. (Világgazdaság)

Átalakul az uniós pénzek elosztása

Változás lesz az európai uniós források felhasználásában a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban, január elsejétől átalakul a hazai intézményrendszer, a tervezésben a nemzeti célokat összhangba kell hozni az összeurópai stratégiákkal – hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára. (Népszava)

Orbán és Parragh ismét szemben a felsőoktatás szereplőivel

Orbán Viktort eddig csak kevesen késztették meghátrálásra. Úgy tűnik, a felsőoktatási szféra most ismét ellene szegül. Magyar hangja, Parragh László magára maradt. (Népszabadság)

Teljes szereptévesztésben Bajnai

 „Kíváncsian várjuk, mikor mondanak le posztjukról az Együtt 2014 és az MSZP érintett politikusai, akik asszisztáltak a vasárnapi szobordöntéshez. Ők ugyanis szinte naponta felszólítják a kormány tagjait a távozásra, miközben gyalázatos akciójukkal kiiratkoztak a közéletből” – mondta lapunknak egy vezető fideszes politikus. (Magyar Hírlap)

Tényleg sokat ártott Bajnainak?

A Századvég szeptember végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a magyar lakosság döntő többsége úgy véli, túlmegy a jó ízlés határán a Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetésén történt, Orbán Viktort ábrázoló szobor ledöntése. A megkérdezettek közel felének romlott a véleménye Bajnai Gordonról a történtek után. (Népszabadság)

Mégis kitilthatják a nemzeti trafikokat a hipermarketekből

A kormány napirendjén van a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló, a hipermarketeket is érintő törvénnyel kapcsolatos szabályozás – közölte Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán az MTI kérdésére. Így trafik nélkül maradhat a felcsúti Mészáros-klán a kirobbant konkurenciaharc miatt. (Népszabadság)

Megszorítások: mi Európa érdeke?

Az európaiak szűk többsége, 51 százaléka gondolja úgy, hogy a gazdasági megszorítások politikája nem működik, nem váltja be a hozzá fűzött reményeket – derül ki a Gallup intézet által készített, szerdán közzétett közvélemény-kutatás eredményéből. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a