Cikkajánló – 2013. október 2.

Keveseknél csökken a közteher

Óvatosan nyúl a Fidesz az adókhoz, a bevételekre ugyanis szüksége van. Megpróbálnak mégis népszerűnek számító intézkedéseket hozni, amelyek összhangban vannak régóta követett társadalom és adópolitikájukkal. (Népszava)

Bankkártyával közteher nélkül

A családi adókedvezmény kiterjesztése és a bankkártyás fizetés közterhének eltörlése – ez a két legfontosabb eleme a szaktárca őszi adótörvény-javaslatának. Varga Mihály a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: a papírmunka és a feketézés csökkentése mellett a lakosság életének könnyítése vezette a szaktárcát a szabályok kimunkálásakor.

Húsáfára jöhet a luxusadó

Elképzelhető, hogy luxusadó kivetésével pótolja a kormány a húsáfa esetleges csökkentéséből származó bevételkiesést – legalábbis ez derül ki Varga Mihály szavaiból. Másként fogalmazva: ha csökken a hús áfája, akkor nagyobb lesz a teher az ékszereken, a luxusautókon. (Népszabadság)

Orbán döntött: áprilisban választunk

Ismét előre “megjósolta” Orbán Viktor a választások időpontját; a kormányfő a Fidesz kongresszusán arról beszélt, hét hónap van hátra a voksolásig. Ezzel eldőlni látszik, hogy Áder János államfő – persze saját hatáskörében – nem május 25-re, az európai parlamenti választások időpontjára, hanem áprilisra tűzi majd ki az országgyűlési voksolást. A kormányfő valahonnan rendszeresen értesül a választási időpontokról, hiszen a 2006-os dátumot is jó előre tudta. (Népszava)

Összeültek a Békemenet szervezői

Döntés született: október 23-án ismét Békemenet lesz. A szervezők – Bencsik András, Csizmadia László, Miki Tímea, Bayer Zsolt, Stefka István és Széles Gábor – az egyre durvuló hangnem és az erőszak ellen lépnek fel. Hívnak mindenkit, aki nemet mond a szélsőbaloldali és szélsőjobboldali erőszakra, akinek fontos a béke és a nemzet jövője. (Magyar Hírlap)

Radikalizálódó kampány

A múlt vasárnapi tüntetés – Orbán Viktor szobrának ledöntése – előzményei és következményei messzebbre vezetnek, mintsem az elsőre látszódna – derül ki a Nézőpont Intézet legutóbbi elemzéséből. Az Együtt-PM szövetség egyre elkeseredettebb akciókat kénytelen indítani, hogy fenntartsa a média érdeklődését és megállítsa táborának lemorzsolódását. Ez közvetve a pártszövetség radikalizálódásához vezet. (Magyar Hírlap, MNO)

Sok nyugdíjas nyomorog, más időseket pedig megaláztak

A rendszerváltás óta nem volt olyan nehéz nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint ma – egyebek mellett így fogalmazott az idősek világnapja alkalmából közös közleményében Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője és Korózs Lajos szocialista szakpolitikus. Szerintük a legtöbb idős ember bizonytalanságban él, sokan már nyomorognak, arról kell dönteniük, hogy esznek, rezsit fizetnek, vagy a gyógyszereiket váltják ki. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?