Cikkajánló – 2013. október 1.

A kormány előtt a luxusadó

Picivel mindenkinek több jut jövőre, de nem választási költségvetést készített a kormány – hangoztatta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedd reggel a közrádióban. A bankkártyahasználatot ingyenessé tehetik, de jöhet a luxusadó is. (Népszabadság)

Jövőre 100 ezres családi spórolás

A rezsicsökkentés jegyében született meg a jövő évi büdzsé, mivel azon olyan intézkedéseket vezetnek át, amelyek könnyebbé teszik az emberek mindennapi megélhetését – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn. A Jobbik a megszorítások büdzséjét emlegeti, amely esélyt sem ad a gazdaság növekedésének beindítására, az MSZP homokra épített kártyavárat lát benne. (Magyar Hírlap)

Az új polgári törvénykönyvről tárgyal ma az Országgyűlés

Az Országgyűlés a mai ülésén elsősorban a jövő márciusban hatályba lépő polgári törvénykönyvhöz (Ptk.) kapcsolódó törvényjavaslatokat tárgyal, de a képviselők hozzászólhatnak a szövetkezeti hitelintézetek integrációs alapjának létrehozásához is. (Népszabadság)

Választás, ellenzéki bojkottal

Az MSZP politikusainak és az Együtt-PM szövetség független képviselőinek bojkottja ellenére megválasztotta tegnap az Országgyűlés kétharmados kormánypárti többsége a választások lebonyolításáért felelős – az eddigi Országos Választási Bizottság (OVB) szerepét átvevő – Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hét, az államfő által jelölt tagját és a három póttagot. (Népszava)

Szobordöntés

Csak azért nem írom, hogy a legvisszataszítóbb csőcselék ünnepelte múlt vasárnap az önmagát pofátlan módon Szolidaritás Mozgalomnak nevező gyülevész banda második születésnapját, mert még azt mondják, hogy gyűlölködöm, s tudjuk, milyen érzékenyek a fiúk, kimondottan háklisak a kulturáltságukról szóló kijelentésekre. (Magyar Nemzet, Magyar Hírlap)

Ónody-Molnár Dóra: Kéne még egy biztos

Tudjuk néhány napja, hogy miniszteri biztost kap a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), de arról nem jutunk biztos információhoz, hogy mi lesz a dolga. Egyes források szerint az új személy átveszi a hivatal irányítását, más hírek szerint csak a fejlesztésért felel majd, de mondják azt is, hogy az informatikai területet felügyeli. (Népszabadság)

Hazug ünneplés a nyugdíjasokkal

Az időspolitikában soha nem látott mélyrepülést hozott az Orbán-kormány három éve. Így reagált a Népszavának Korózs Lajos szocialista szakpolitikus arra, hogy az idősek világnapja alkalmából a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen Balog Zoltán felidézte az időseket érintő eddigi kormányzati intézkedéseket.

Közmunka nélkül nincs segély a briteknél sem

Rotterdamhoz hasonlóan Nagy-Britanniában is közmunkát kell teljesíteniük vagy kötelező átképzésen kell részt venniük a régóta munkát kereső embereknek, ha meg akarják tartani álláskeresési támogatásukat. Hazánkban mindezekkel szemben még az adófizetők pénzéből fizetett közfoglalkoztatásban sem vehet részt olyan, aki nem járatja iskolába a gyerekét. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a