Cikkajánló – 2013. szeptember 30.

Ledöntötték Orbán szobrát Bajnaiék

A Fidesz által felmondott “szolidaritási szerződés” újrakötését ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője vasárnap Budapesten, a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes demonstrációján, ahol aktivisták lelepleztek, majd ledöntöttek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobrot. (Magyar Hírlap, Népszava, Népszabadság, MNO)

Több mint 103 ezer forintos minimálbért javasol a Liga

A 2014-es bértárgyalások megkezdését javasolja a Liga Szakszervezetek, amely azt indítványozza, hogy a minimálbért és a garantált bérminimumot (szakmunkás minimálbér) egyaránt bruttó 5,5 százalékkal emeljék jövőre, ezenkívül pedig bruttó 4,5 százalékos bérajánlásban állapodjon meg a kormány a szociális partnerekkel. (Világgazdaság)

Megszorítások később

Ma adja át a jövő évi költségvetés tervezetét Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlésnek. Abban az elemzők, a költségvetési tanács és a jegybank is egyetért, hogy a büdzsét jelentős kockázatok övezik. Elmaradhatnak bevételek a tervezettnél alacsonyabb növekedés vagy infláció miatt. Elemzők szerint a kormány által várt csoda helyett újabb megszorítások jönnek. (Népszava, Magyar Hírlap)

A parlament előtt a rezsitörvény-javasalat

Benyújtotta pénteken a parlamentnek Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője az újabb tarifamérséklésekre vonatkozó javaslatát. Az előterjesztés szerint az áram, gáz és távhődíjak november elejétől lesznek olcsóbbak. (Népszava, MNO)

A cégeken csattan a rezsiostor

Ismét a szolgáltatók és a vállalkozások fizetik a lakossági rezsicsökkentés árát. Rajtuk keresztül meg persze mindenki. (Népszabadság)

Harcban az illúziókkal

A rezsinek, a világnak és az ellenzéknek szóló hadüzenettel, harci lázzal akar választást nyerni jövőre a Fidesz – ellenjelölt nélkül – újraválasztott elnöke. Orbán Viktor ehhez szinte bármit be is vetne, hiszen jövő tavasszal minden voksra szükség van. A kongresszusi küldöttek politikai nyilatkozatban álltak ki a rezsicsökkentés mellett, Lázár Jánost új alelnöknek választották és tovább centralizálták a pártot. (Népszava, Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden