Cikkajánló – 2013. szeptember 11.

A szabadsággal is kampányol a Fidesz

Ne csak a választás évére szóljon a szabadsággal kapcsolatos könnyítés, legyen ez egy általános szabály. Egyebek között erről adott be módosítót a parlamentnek Lamperth Mónika szocialista képviselő, válaszul Kósa Lajos indítványára. A Fidesz alelnöke arról nyújtott be önálló képviselői indítványt, hogy a köz- és a versenyszférában dolgozók a 2014. január 1-jét megelőzően keletkezett és ki nem adott szabadságukat 2014. február 1-jéig pénzben megválthassák. (Népszava)

Optimisták a munkaadók

A 65 ezer munkaadó megkérdezésével készült nemzetközi felmérés eredménye szerint az általános munkaerő-piaci várakozások többnyire pozitívak, 42 ország és terület munkaadói közül 29-ben a munkaerőpiac bővülését várják 2013 utolsó negyedévében – szerepelt a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató MTI-nek eljuttatott közleményében. (MNO)

Optimistábbak a magyarok, mint két éve

A két évvel ezelőtti állapotokhoz képest 21-ről 26 százalékra növekedett azoknak a száma Magyarországon, akik jónak ítélik az ország helyzetét, személyes helyzetüket pedig jobbnak tartják a magyarok, mint az országét. (Magyar Hírlap)

Szocialista képviselők a fiatalkori munkanélküliségről

A fiatalkorúak munkanélküliségének csökkentése érdekében azonnali lépéseket sürgetett Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti (EP) képviselő kedden kiadott közleményében. Göncz Kinga szerint a hátrányos helyzetűeknek sem szabad kimaradniuk a támogatásból. (Magyar Hírlap)

Dunaferr: magasfeszültség

Felfüggesztik a Dunaferrnél az elbocsátandó dolgozók nevét tartalmazó lista elkészítését. Erről állapodott meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára és Jevgenyij Tankilevics, a vasmű vezérigazgatója keddi tárgyalásán. Mindez lényegében azt jelenti – fejtették ki –, hogy a leépítési folyamatot felfüggesztik a cégnél. (Népszabadság)

Balog: azonos finanszírozásra számíthatnak az egyházi és az állami iskolák

A kormány az egyházi iskolarendszer számára továbbra is biztosítani kívánja az állami fenntartású intézményekkel azonos finanszírozást – közölte Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter kedden a négy nagy egyházzal tartott egyeztetésen. (Népszabadság)

Jön a 315 forintos euró

Tartósan 300 forint fölött marad az euróárfolyam az idén, és a jövő évet 315 forintos kurzus jellemezheti az Equilor Zrt. kedden ismertetett prognózisa szerint. Sok függ a devizahitelesek új mentőcsomagjától is. (Népszabadság, Népszava)

Csörte a bankok és a kormány között: tárgyalnak, üzengetnek

A nyilatkozatok szerint ugyan továbbra is zajlanak az egyeztetések a kormány és a bankok között a devizaalapú jelzáloghitelek kivezetéséről, ám az utóbbi napok üzengetéseiből úgy tűnik, a felek nemhogy a közös álláspontot, de a közös hangot sem nagyon találják. (Népszabadság, Népszava)

Mesterházy: Gyurcsány megosztó

Elsősorban Gyurcsány Ferenc megosztó személyisége miatt nem támogatták a szocialisták, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az MSZP támogatásával induljon a választáson. Erről Mesterházy Attila beszélt kedden azon a Magyarországon eddig egyedülálló fórumon, amelyet az ATV, valamint az egyenes.hu közvetített. Az MSZP elnök-frakcióvezetője a résztvevők kérdéseire válaszolva indokolta meg, miért nem kötnek választási szövetséget a DK-val, illetve a Fodor Gábor nevével fémjelzett liberálisokkal. (Népszava, MNO)

Uniós csomag az adósokért

A jövőbeni jelzáloghitelesek kockázatait mérséklő intézkedéscsomagot fogadott el tegnap az Európai Parlament. Az új uniós szabályok szerint a hitelfelvevőknek alaposabb tájékoztatást kell kapniuk a kockázatokról és azok hosszú távú pénzügyi következményeiről. (Magyar Hírlap)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás Debrecen 1. ciklus 1. nap

“Örülök neki, hogy nagyon sok mindenben megerősített ez az alkalom. Nagyon sok probléma van, amit meg kell oldani, és az a fajta szemlélet, amit ma képviseltetek, az megerősített, hogy jó

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Nem létező szociális párbeszéd

Mára semmi látszata sem maradt annak, hogy a magyar kormány partnerként tekint a szakszervezetekre. Teljesen ignorálják a szociális párbeszéd intézményét. Mind a hat szakszervezeti konföderáció csatlakozott a közös nyilatkozathoz az

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetével egyeztettünk

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) 3 konföderáció képviselőivel egyeztetett a hazai szociális párbeszéd kérdéseiről 2023. szeptember 26-án, Budapesten. A tanácskozáson kiemelt téma volt az állam és a szakszervezetek kapcsolata,