Cikkajánló – 2013. szeptember 11.

A szabadsággal is kampányol a Fidesz

Ne csak a választás évére szóljon a szabadsággal kapcsolatos könnyítés, legyen ez egy általános szabály. Egyebek között erről adott be módosítót a parlamentnek Lamperth Mónika szocialista képviselő, válaszul Kósa Lajos indítványára. A Fidesz alelnöke arról nyújtott be önálló képviselői indítványt, hogy a köz- és a versenyszférában dolgozók a 2014. január 1-jét megelőzően keletkezett és ki nem adott szabadságukat 2014. február 1-jéig pénzben megválthassák. (Népszava)

Optimisták a munkaadók

A 65 ezer munkaadó megkérdezésével készült nemzetközi felmérés eredménye szerint az általános munkaerő-piaci várakozások többnyire pozitívak, 42 ország és terület munkaadói közül 29-ben a munkaerőpiac bővülését várják 2013 utolsó negyedévében – szerepelt a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató MTI-nek eljuttatott közleményében. (MNO)

Optimistábbak a magyarok, mint két éve

A két évvel ezelőtti állapotokhoz képest 21-ről 26 százalékra növekedett azoknak a száma Magyarországon, akik jónak ítélik az ország helyzetét, személyes helyzetüket pedig jobbnak tartják a magyarok, mint az országét. (Magyar Hírlap)

Szocialista képviselők a fiatalkori munkanélküliségről

A fiatalkorúak munkanélküliségének csökkentése érdekében azonnali lépéseket sürgetett Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti (EP) képviselő kedden kiadott közleményében. Göncz Kinga szerint a hátrányos helyzetűeknek sem szabad kimaradniuk a támogatásból. (Magyar Hírlap)

Dunaferr: magasfeszültség

Felfüggesztik a Dunaferrnél az elbocsátandó dolgozók nevét tartalmazó lista elkészítését. Erről állapodott meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára és Jevgenyij Tankilevics, a vasmű vezérigazgatója keddi tárgyalásán. Mindez lényegében azt jelenti – fejtették ki –, hogy a leépítési folyamatot felfüggesztik a cégnél. (Népszabadság)

Balog: azonos finanszírozásra számíthatnak az egyházi és az állami iskolák

A kormány az egyházi iskolarendszer számára továbbra is biztosítani kívánja az állami fenntartású intézményekkel azonos finanszírozást – közölte Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter kedden a négy nagy egyházzal tartott egyeztetésen. (Népszabadság)

Jön a 315 forintos euró

Tartósan 300 forint fölött marad az euróárfolyam az idén, és a jövő évet 315 forintos kurzus jellemezheti az Equilor Zrt. kedden ismertetett prognózisa szerint. Sok függ a devizahitelesek új mentőcsomagjától is. (Népszabadság, Népszava)

Csörte a bankok és a kormány között: tárgyalnak, üzengetnek

A nyilatkozatok szerint ugyan továbbra is zajlanak az egyeztetések a kormány és a bankok között a devizaalapú jelzáloghitelek kivezetéséről, ám az utóbbi napok üzengetéseiből úgy tűnik, a felek nemhogy a közös álláspontot, de a közös hangot sem nagyon találják. (Népszabadság, Népszava)

Mesterházy: Gyurcsány megosztó

Elsősorban Gyurcsány Ferenc megosztó személyisége miatt nem támogatták a szocialisták, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az MSZP támogatásával induljon a választáson. Erről Mesterházy Attila beszélt kedden azon a Magyarországon eddig egyedülálló fórumon, amelyet az ATV, valamint az egyenes.hu közvetített. Az MSZP elnök-frakcióvezetője a résztvevők kérdéseire válaszolva indokolta meg, miért nem kötnek választási szövetséget a DK-val, illetve a Fodor Gábor nevével fémjelzett liberálisokkal. (Népszava, MNO)

Uniós csomag az adósokért

A jövőbeni jelzáloghitelesek kockázatait mérséklő intézkedéscsomagot fogadott el tegnap az Európai Parlament. Az új uniós szabályok szerint a hitelfelvevőknek alaposabb tájékoztatást kell kapniuk a kockázatokról és azok hosszú távú pénzügyi következményeiről. (Magyar Hírlap)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden