Cikkajánló – 2013. szeptember 10.

Készpénzben kérnék a fizetést

Egyre többen sírják vissza azokat az időket, amikor a dolgozók még készpénzben kapták meg a fizetésüket, és nem kellett külön díjat fizetniük azért, hogy hozzájussanak a bérükhöz. Mióta a tranzakciós illetékre hivatkozva a bankok jelentős része 0,6 százalékos díjat számol fel a pénzkiadó automaták (ATM) használatáért, mind több fórumon adnak hangot az emberek azon óhajuknak, hogy ismét bankjegyekben szeretnék megkapni a havi járandóságukat. (Magyar Nemzet)

Orbán Viktor: Most mi vagyunk erősebbek!

A nyárias hétvége után kezdődik a parlamenti ősz. A vitát Orbán Viktor nyitotta meg. Szalay Tamás Lajos a helyszínen, szeme a patkón! (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

Kiakadtak a bankok a kormány hozzáállásán

Ritkán látott kemény hangvételű közleményben reagált a Magyar Bankszövetség a kormány ultimátumára. A bankok egyedül, a kabinet részvétele nélkül nem képesek és nem is akarják forintosítani a devizahiteleket. (Népszabadság)

A borotva 3 százalékos élén táncolunk

Kettős játékba kezdtek a kormánypártok: úgy ígérnek hangulatjavító intézkedéseket, hogy azokat a lehető legkésőbb kelljen konkretizálni, így nem tudni, ezek pontosan mennyibe kerülnek a büdzsének. Ha ugyanis megvannak a számok,azokból kalkulálni lehet a költségvetési hiányt és könnyen kiderülhet: veszélyben a három százalékos hiánycél. (Népszava)

Karas Monika a Médiatanács új elnöke

Kilenc évre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának elnökévé választotta Karas Mónikát az Országgyűlés hétfőn. (Népszabadság) Az ellenzékiek nem támogatták a megválasztását. (Magyar Hírlap)

Káosz alulnézetből

Diákok és tanárok egyaránt elbizonytalanodva vágtak neki az idei tanévnek. Iskolai körkép a Népszabadságban.

Újraindulhatnak az uniós kifizetések, de öt százalék a büntetés

Sikerült megegyezni Brüsszellel a “mérnökügyben”, tíz operatív program kifizetéseit újra megnyitja a bizottság. Öt százalékot buktunk a kérdéses szerződéseken, de ezt a pénzt újra meg lehet pályázni. De már csak december végéig van idő, addig minden szerződést meg kellene kötni. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

MSZP: A kormány sikerként próbálja beállítani kudarcát

Az MSZP szerint a kormány saját sikereként próbálja beállítani azon kudarcát, amelynek eredményeként előbb leállították, majd 75 milliárd forintos bírság mellett indították újra az uniós kifizetéseket. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk