Cikkajánló – 2013. szeptember 10.

Készpénzben kérnék a fizetést

Egyre többen sírják vissza azokat az időket, amikor a dolgozók még készpénzben kapták meg a fizetésüket, és nem kellett külön díjat fizetniük azért, hogy hozzájussanak a bérükhöz. Mióta a tranzakciós illetékre hivatkozva a bankok jelentős része 0,6 százalékos díjat számol fel a pénzkiadó automaták (ATM) használatáért, mind több fórumon adnak hangot az emberek azon óhajuknak, hogy ismét bankjegyekben szeretnék megkapni a havi járandóságukat. (Magyar Nemzet)

Orbán Viktor: Most mi vagyunk erősebbek!

A nyárias hétvége után kezdődik a parlamenti ősz. A vitát Orbán Viktor nyitotta meg. Szalay Tamás Lajos a helyszínen, szeme a patkón! (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

Kiakadtak a bankok a kormány hozzáállásán

Ritkán látott kemény hangvételű közleményben reagált a Magyar Bankszövetség a kormány ultimátumára. A bankok egyedül, a kabinet részvétele nélkül nem képesek és nem is akarják forintosítani a devizahiteleket. (Népszabadság)

A borotva 3 százalékos élén táncolunk

Kettős játékba kezdtek a kormánypártok: úgy ígérnek hangulatjavító intézkedéseket, hogy azokat a lehető legkésőbb kelljen konkretizálni, így nem tudni, ezek pontosan mennyibe kerülnek a büdzsének. Ha ugyanis megvannak a számok,azokból kalkulálni lehet a költségvetési hiányt és könnyen kiderülhet: veszélyben a három százalékos hiánycél. (Népszava)

Karas Monika a Médiatanács új elnöke

Kilenc évre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának elnökévé választotta Karas Mónikát az Országgyűlés hétfőn. (Népszabadság) Az ellenzékiek nem támogatták a megválasztását. (Magyar Hírlap)

Káosz alulnézetből

Diákok és tanárok egyaránt elbizonytalanodva vágtak neki az idei tanévnek. Iskolai körkép a Népszabadságban.

Újraindulhatnak az uniós kifizetések, de öt százalék a büntetés

Sikerült megegyezni Brüsszellel a “mérnökügyben”, tíz operatív program kifizetéseit újra megnyitja a bizottság. Öt százalékot buktunk a kérdéses szerződéseken, de ezt a pénzt újra meg lehet pályázni. De már csak december végéig van idő, addig minden szerződést meg kellene kötni. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

MSZP: A kormány sikerként próbálja beállítani kudarcát

Az MSZP szerint a kormány saját sikereként próbálja beállítani azon kudarcát, amelynek eredményeként előbb leállították, majd 75 milliárd forintos bírság mellett indították újra az uniós kifizetéseket. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és