Cikkajánló – 2013. szeptember 6.

Nem lesz csodaszer az extra gyed

Csak kevesen tudnák kihasználni, mert a roppant kevés bölcsődei férőhely miatt nem tudnak évekkel előre tervezni a munkába visszatérni akaró anyák. (Népszabadság)

 

Ideológiai nevelést kapnak a gyerekek is

Már Erdő Péter bíboros is élesen kritizálta a kormányt a hittanoktatással kapcsolatban. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke kijelentette, ők nem kérték az új, “intézményesített hittant”, egyébként pedig a kormánynak másfél év nem volt elég arra, hogy pontosan kidolgozza a feltételeket. Az erkölcstan órára járó gyerekek viszont tankönyvből tanulhatják meg, hogy ma nincs megbízható értékrend, és hogy a “sok befogadott nép szétbomlasztotta az országot”. (Népszava)

 

Devizahitelek: a kormány kivonul, fizessenek a bankok

A kormány egyelőre kivonul, a devizahitelesek problémájának összes terhét a bankokra hárítja. Elhangzott a fenyegetés is: ha a pénzintézetek nem módosítják november elsejéig a szerződéseket az ügyfelek javára, elkészíti saját javaslatát. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

 

Jelentősen drágulnak a legolcsóbb bankszámlák

Átlagosan több mint 40 százalékkal nő a legolcsóbb számlacsomagok havidíja a bankok szeptemberben kezdődő díjemeléseinek köszönhetően. (Népszabadság, Népszava)

 

GSEE: Jövőre 30 százalék fölött lesz a munkanélküliség

A görög kormány nem ért egyet a szakértő céggel, bár a GSEE előrejelzései eddig mindig pontosak voltak

A legnagyobb görög szakszervezet arra figyelmeztet, hogy 2014-ben a munkanélküliség 31,5 százalékra növekedhet Görögországban. (Magyar Hírlap)

 

MSZP: A kormány tegyen végre a honvédségért!

Az Orbán-kormány három év alatt egyharmadával csökkentette a Honvédség költségvetését, ami mára csaknem százmilliárdos nagyságrendet tesz ki, állítja az MSZP, amely szerint érdemben kell javítani a honvédség személyi állományának életszínvonalán. (Magyar Hírlap)

 

Két és fél évi csúcson a világgazdasági aktivitás

Két és fél évi csúcsra emelkedett a világgazdaság kilábalási ütemét jelző legfőbb átfogó aktivitási mérőszám – közölte csütörtökön az egyik vezető pénzügyi szolgáltató csoport. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk