Cikkajánló – 2013. szeptember 6.

Nem lesz csodaszer az extra gyed

Csak kevesen tudnák kihasználni, mert a roppant kevés bölcsődei férőhely miatt nem tudnak évekkel előre tervezni a munkába visszatérni akaró anyák. (Népszabadság)

 

Ideológiai nevelést kapnak a gyerekek is

Már Erdő Péter bíboros is élesen kritizálta a kormányt a hittanoktatással kapcsolatban. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke kijelentette, ők nem kérték az új, “intézményesített hittant”, egyébként pedig a kormánynak másfél év nem volt elég arra, hogy pontosan kidolgozza a feltételeket. Az erkölcstan órára járó gyerekek viszont tankönyvből tanulhatják meg, hogy ma nincs megbízható értékrend, és hogy a “sok befogadott nép szétbomlasztotta az országot”. (Népszava)

 

Devizahitelek: a kormány kivonul, fizessenek a bankok

A kormány egyelőre kivonul, a devizahitelesek problémájának összes terhét a bankokra hárítja. Elhangzott a fenyegetés is: ha a pénzintézetek nem módosítják november elsejéig a szerződéseket az ügyfelek javára, elkészíti saját javaslatát. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

 

Jelentősen drágulnak a legolcsóbb bankszámlák

Átlagosan több mint 40 százalékkal nő a legolcsóbb számlacsomagok havidíja a bankok szeptemberben kezdődő díjemeléseinek köszönhetően. (Népszabadság, Népszava)

 

GSEE: Jövőre 30 százalék fölött lesz a munkanélküliség

A görög kormány nem ért egyet a szakértő céggel, bár a GSEE előrejelzései eddig mindig pontosak voltak

A legnagyobb görög szakszervezet arra figyelmeztet, hogy 2014-ben a munkanélküliség 31,5 százalékra növekedhet Görögországban. (Magyar Hírlap)

 

MSZP: A kormány tegyen végre a honvédségért!

Az Orbán-kormány három év alatt egyharmadával csökkentette a Honvédség költségvetését, ami mára csaknem százmilliárdos nagyságrendet tesz ki, állítja az MSZP, amely szerint érdemben kell javítani a honvédség személyi állományának életszínvonalán. (Magyar Hírlap)

 

Két és fél évi csúcson a világgazdasági aktivitás

Két és fél évi csúcsra emelkedett a világgazdaság kilábalási ütemét jelző legfőbb átfogó aktivitási mérőszám – közölte csütörtökön az egyik vezető pénzügyi szolgáltató csoport. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk