Cikkajánló – 2013. szeptember 5.

Osztogatásra készül a Fidesz-KDNP

Rezsicsökkentés, a családi adókedvezmény kiszélesítése, gyed extra – hivatalosan ezek a legfontosabb témái a Fidesz-KDNP frakció tegnap kezdődött háromnapos ülésének. A Visegrádon rendezett szokásos szezonnyitó összejövetel annyiban eltér a korábbiaktól, hogy kibeszélésre ezúttal nem lehet számítani, hiszen a mai kormánypárti képviselők legalább fele nem újrázhat jövőre a parlamenti létszám csökkenése miatt. (Népszava)

Folyamatos tájékoztatást ígér a Liga

Elindult A munkáért! című, európai uniós finanszírozású projekt – adta hírül tegnap a programot irányító Liga. Az 1,6 milliárd forint keretösszegű, országos projekt négy eleme: az új munka törvénykönyve hatásvizsgálata, a kollektív szerződések kötésének elősegítése tanácsadással, tananyag a fiatalok felkészítésére a munka világát érintő témákban, illetve a vállalkozók képzése. (Magyar Hírlap)

Cenzúrázás miatt mondott fel egy közrádiós szerkesztő

Cenzúra, kézivezérlés, termelési riportok – a közszolgálati média belső viszonyaira derít fényt egy felháborodott rádiós szerkesztő nyilvánosságra került felmondólevele. (Népszabadság)

Zsugorodhat a feketepiac

Több forgatókönyv szerint is megvalósíthatja a kormány a baromfi- és sertéshúsok általános forgalmi adójának csökkentését januártól a jelenlegi 27-ről tíz százalékra vagy az alatti szintre. Egy ilyen lépés jelentősen visszaszorítaná a drámai méretű feketepiacot. (Magyar Nemzet)

Orbán győzelemre készül, és bárkit levált, aki nem teljesít

Kormányról nyerni 2014-ben – ezt a bravúrt követelte meg Visegrádon a Thermal Hotelben Orbán Viktor, aki figyelmeztette a fideszes választókerületi elnököket: nem akar több “Szigetszentmiklóst”. A miniszterelnök nem lát versenytársakat a pályán, a Bajnai–Mesterházy-megállapodásról az a véleménye: “az is nekünk jó”. (Népszabadság)

Gyurcsány győzelemhez segíti a Fideszt?

Ha a DK saját jelölteket állítana, az számos választókerületben a Fidesz javára dönthetné el az egyéni mandátum sorsát – véli László Róbert, a Political Capital választási szakértője. (Népszabadság)

Kik felelnek a közlekedési káoszért?

Mióta becsöngettek, szinte lehetetlen autóval közlekedni a fővárosban, de mintha természeti csapás volna, a felelősökről alig esik szó. Holott nyilvánvaló szakmai hibák és konkrét politikai szándék magyarázza a káoszt. Abszurd, hogy a Petőfi hídon és az Erzsébet híd pesti hídfőjénél egyszerre korlátozzák a forgalmat, amiként az is nyilvánvalóvá vált: a nagykörúti lámpákat sem állították be jól. (Népszava)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és