Cikkajánló – 2013. szeptember 2.

Béremelés az egészségügyben

Az egészségügyben dolgozók legalább tízezer, de a szakorvosok negyvenezer forintos béremelésben részesülnek szeptemberben – tudatta a szaktárca. Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést – tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága vasárnap az MTI-vel. (Népszabadság)

Gondolatok a tanévkezdés ürügyén

A szabad iskola legfontosabb jellemzője a pedagógus, a szülő, és a tanuló kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködése. Az iskola akkor lehet szabad, ha működését döntő módon azok határozzák meg, akik érdekeltek abban, hogy minél jobb legyen ez a kapcsolatrendszer. (Népszava, Magyar Hírlap)

Tanévkezdés: Balog arra kérte az ellenzéket, ne rongálják a bizalmat a köznevelésben

A köznevelés felelősségre, minőségre és bizalomra épül – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere vasárnap Debrecenben, a nemzeti tanévnyitón. Balog Zoltán egyidejűleg kérte a politika szereplőit, hogy “ne rongálják a bizalmat a köznevelésben”. (Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Változások szeptembertől

Magasabb, bár fix tarifákkal utazunk már vasárnaptól az egyre sárgább budapesti taxikkal, újra kiváltható a patikákban akár háromhavi gyógyszeradag is, a korábbi OKJ-s képzések száma a felére csökken és jóval drágábbak is lesznek, módosul több BKV-járat menetrendje és az ítélőtáblák illetékességi területe is – így változik az élet tegnaptól. (Népszava)

Szinte kizárólag uniós forrásból fejlesztünk

A hazai beruházások volumene a második negyedévben 4,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezzel egy hat éve tartó folyamatos visszaesésnek vetve véget. Az előző negyedévhez képest viszont 0,1 százalékos visszaesést mutatott ki a Központi Statisztikai Hivatal. A nemzetgazdasági tárcánál örömtáncot járnak. (Népszabadság)

Bajnai a szocialistákhoz irányította Gyurcsányt

Az MSZP és az Együtt-PM szövetség egyezsége alapján a szocialisták feladata, hogy tárgyaljanak Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával – így nyilatkozott szombaton Bajnai Gordon. Hozzátette: ha megállapodnak, pártja támogatja az egyéni választókerületekben közös jelöltként induló DK-s politikusokat, sőt azt sem zárta ki, hogy – ha kell – egy fővárosi körzetet átadnak a Gyurcsány-pártnak.  (Népszabadság, Népszava)

Tovább drágul a bankkártya

2014. január elsejétől egységessé válik a bankkártyás vásárlások után fizetendő bankközi díj, az interchange mértéke. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) október elsejével tervezett összevonását át kell vezetni az egész hazai jogrendszeren. Ez azt jelenti, hogy több tucat törvényben a PSZÁF helyébe az MNB kerül, a felügyelet elnöke által korábban kiadott rendeletek pedig hatályukat vesztik, hogy azok helyett a jegybankelnök kiadhassa saját jogszabályait. Az erről szóló törvényjavaslatot pénteken nyújtotta be a parlamentnek Varga Mihály. (Népszabadság)                                                                              

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?