Cikkajánló – 2013. augusztus 30.

Sohanem érkezett ennyi segélykérelem

Miközben a pedagógusok szeptembertől várható béremelésének mértéke kapcsán valóságos számháború alakult ki, a bölcsődékben dolgozókról, úgy tűnik, mindenki megfeledkezett. Pedig ők – bár ugyanúgy gyermekekkel foglalkoznak – teljes mértékben kimaradnak a béremelésből. (Népszabadság)

Jön a “gyed extra”?

A kismamák munkaerő-piaci visszatérését támogató, úgynevezett “gyed extra” bevezetéséről tárgyal szeptemberi ülésén a Fidesz parlamenti frakciója – jelentette be pénteken, a TV2 Mokka című műsorában Rogán Antal. Az intézkedés lehetővé tenné a kismamák számára, hogy akár egy év alatt megkaphassák azt a támogatást a gyed keretében, ami több év alatt járna, ha például egy év után vissza akarnak térni a munkaerőpiacra. (Magyar Hírlap)

Dunaferr: türelmi időt kér a kormány

A kormány azt kérte a Dunaferr vezetőitől, hogy a tárgyalások lezárásáig egyetlen embert se bocsássanak el – mondta a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek azt követően, hogy tárgyalt a cégvezetéssel. Czomba Sándor hozzátette: a cégvezetés azt ígérte, megfontolja a kérést. (Magyar Hírlap)

Állítólag a társadalom igényelte a kötelező délutáni iskolát

A köznevelési államtitkárság szerint a kötelező délutáni foglalkozás bevezetése az általános iskolákban társadalmi igényeket elégít ki, az elmúlt évtizedekben a családok szerkezete, életformája ugyanis jelentősen megváltozott. A szülők kérésére az igazgatók felmentést adhatnak a foglalkozások alól. (Népszabadság)

Létrejött a kormányváltó szövetség

Létrejött az Orbánt leváltó ellenzéki szövetség – fogalmazott Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, amikor bejelentették, hogy a jövő évi parlamenti választásokon közösen indít egyéni jelölteket az MSZP és az Együtt-PM szövetség. A lista nem lesz közös, a két párt azonban nem nevez meg miniszterelnök-jelöltet, csak listavezetőt. (Népszava, Magyar Hírlap)

Visszaveszik a multiktól a trafikokat

Megszüntetné a hipermarketek jelenlegi, már kiépült dohányárusító helyeit a kormány – mégpedig azzal az indokkal, hogy az eredeti cél, az ifjúságvédelmi célok nem valósultak meg egészen, mivel számos bevásárlóközpontban mozi, játékbolt vagy éppen játszóház is működik, így a gyerekek nincsenek elzárva a káros termékek boltjától. (Népszava)

Büntetni készül Brüsszel a hibák miatt

Akár 125 milliárd forintos szankcióval is sújthatja Magyarországot az Európai Bizottság az operatív programok ellenőrzése során feltárt gondok miatt. A kormány szerint az aggályok időzítése és minősége egyaránt jelzi: politikai nyomásgyakorlásról van szó bagatell hiányosságok miatt. Brüsszel sem árulja el a részletes okokat, közben más uniós országokban lévő problémákat is vizsgál. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább