Cikkajánló – 2013. augusztus 28.

Megszavazták a béremelést

Hiába küzdöttek a fideszes oktatási szakpolitikusok – köztük Pokorni Zoltán, az oktatási bizottság elnöke –, hiába szavazott meg a pedagógusok fizetésével kapcsolatban olyan módosító indítványt az Országgyűlés illetékes szakbizottsága, amely garantálta volna, hogy az életpályamodell belépésével egyetlen pedagógus fizetése se csökkenjen, Orbán Viktor miniszterelnök és Hoffmann Rózsa közoktatásért felelős államtitkár akarata győzött. Nem először. (Népszabadság, MNO)

Foglalkoztatottság: Czomba Sándor cáfolta az ellenzéki vádakat

Évente 30 ezerrel nő a foglalkoztatottak száma a versenyszférában – így reagált a munkaügyi államtitkár azokra az ellenzéki vádakra, amelyek szerint a foglalkoztatás bővülése kizárólag a közmunkaprogramnak köszönhető. (MNO)

A közfoglalkoztatás mint mentőöv

Továbbra is a közmunka segíti a munkanélküliségi és a foglalkoztatási adatok javulását. Ezt tükrözik a Központi Statisztikai Hivatal tegnap közzétett legfrissebb adatai is. Már 10 százalék közelébe csökkent a munkanélküliségi adat, és 2013. május-júliusban mindössze 446 ezren keresnek állást. (Népszava)

Három opciót ajánlhatnak a szocialisták az Együttnek

Ma késő délután tárgyal az MSZP országos elnöksége az aktuális kérdések mellett Bajnai Gordon legutóbbi ajánlatáról, amelynek eredményeként várhatóan háromopciós javaslatot tesznek majd a volt kormányfő asztalára – tudta meg a Népszabadság.

BKV: hétfőn tárgyalás, kedden tüntetés

Hétfőn ismét tárgyalnak az érdekvédők a BKV vezérigazgató-helyettesével a csoportos létszámleépítésről, kedden pedig megtartja a tervezett demonstrációját az egyik szakszervezet – tudtuk meg az érdekképviseleti vezetőktől a tegnapi tárgyalási forduló után. (Népszava)

Kampány, úton és vasúton

Rendhagyó lesz a választási kampány a közlekedésben: a politikusok sztrádák helyett jobbára a mellékutakra és a sínek közé mehetnek nemzeti színű szalagot átvágni. Beszédet mondani húsz, uniós forrásból pénzelt közlekedési fejlesztés átadásán lesz alkalmuk május végéig. (Népszabadság)

Állásinterjúk, tiltott eszközök bevetésével

Sokat kockáztat az a munkaadó, amelyik a munkára jelentkezőket személyiségteszttel vagy közösségi médiás profiljaik elemzésével szűri. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a legtöbb helyen a kiválasztási folyamat részét képezi a személyiségteszt, s megesik, hogy a legjobb jelölteket a közösségi oldalakon is leellenőrzik. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább