Cikkajánló – 2013. augusztus 28.

Megszavazták a béremelést

Hiába küzdöttek a fideszes oktatási szakpolitikusok – köztük Pokorni Zoltán, az oktatási bizottság elnöke –, hiába szavazott meg a pedagógusok fizetésével kapcsolatban olyan módosító indítványt az Országgyűlés illetékes szakbizottsága, amely garantálta volna, hogy az életpályamodell belépésével egyetlen pedagógus fizetése se csökkenjen, Orbán Viktor miniszterelnök és Hoffmann Rózsa közoktatásért felelős államtitkár akarata győzött. Nem először. (Népszabadság, MNO)

Foglalkoztatottság: Czomba Sándor cáfolta az ellenzéki vádakat

Évente 30 ezerrel nő a foglalkoztatottak száma a versenyszférában – így reagált a munkaügyi államtitkár azokra az ellenzéki vádakra, amelyek szerint a foglalkoztatás bővülése kizárólag a közmunkaprogramnak köszönhető. (MNO)

A közfoglalkoztatás mint mentőöv

Továbbra is a közmunka segíti a munkanélküliségi és a foglalkoztatási adatok javulását. Ezt tükrözik a Központi Statisztikai Hivatal tegnap közzétett legfrissebb adatai is. Már 10 százalék közelébe csökkent a munkanélküliségi adat, és 2013. május-júliusban mindössze 446 ezren keresnek állást. (Népszava)

Három opciót ajánlhatnak a szocialisták az Együttnek

Ma késő délután tárgyal az MSZP országos elnöksége az aktuális kérdések mellett Bajnai Gordon legutóbbi ajánlatáról, amelynek eredményeként várhatóan háromopciós javaslatot tesznek majd a volt kormányfő asztalára – tudta meg a Népszabadság.

BKV: hétfőn tárgyalás, kedden tüntetés

Hétfőn ismét tárgyalnak az érdekvédők a BKV vezérigazgató-helyettesével a csoportos létszámleépítésről, kedden pedig megtartja a tervezett demonstrációját az egyik szakszervezet – tudtuk meg az érdekképviseleti vezetőktől a tegnapi tárgyalási forduló után. (Népszava)

Kampány, úton és vasúton

Rendhagyó lesz a választási kampány a közlekedésben: a politikusok sztrádák helyett jobbára a mellékutakra és a sínek közé mehetnek nemzeti színű szalagot átvágni. Beszédet mondani húsz, uniós forrásból pénzelt közlekedési fejlesztés átadásán lesz alkalmuk május végéig. (Népszabadság)

Állásinterjúk, tiltott eszközök bevetésével

Sokat kockáztat az a munkaadó, amelyik a munkára jelentkezőket személyiségteszttel vagy közösségi médiás profiljaik elemzésével szűri. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a legtöbb helyen a kiválasztási folyamat részét képezi a személyiségteszt, s megesik, hogy a legjobb jelölteket a közösségi oldalakon is leellenőrzik. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és