Cikkajánló – 2013. augusztus 27.

Hoffmann: nem ígértünk béremelést

Párhuzamot vont az IMF-hitel visszafizetése és a pedagógusbér-emelés között Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető a köznevelési törvény módosításának vitája előtt. Holott sem a Valutaalap, sem az Európai Unió nem gördített akadályokat az életpályamodell bevezetése elé, sőt, a kormány korábban maga vállalta, hogy elhalasztja azt. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO, Világgazdaság)

Kevesli a kialkudott béremelést a vasutasszakszervezet

Kismértékűnek, de a körülmények ismeretében vállalható kompromisszumnak tartja a MÁV-nál a napokban kötött bérmegállapodást a szakszervezeti oldal. (Világgazdaság)

Igent és nemet is mondott Bajnai

Csupán egy órányi tárgyalás és jóindulat szükséges Bajnai Gordon szerint ahhoz, hogy az ellenzéki szövetséget létrehozzák. Az Együtt-PM szövetség vezetője tegnap bejelentette: elfogadja Mesterházy Attila pénteki javaslatát, amelyet az MSZP elnök-frakcióvezetője az egyéni választókerületek felosztására tett, az egyéni jelöltek előválasztását azonban ezúttal is elutasította. Megismételte, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét a közvélemény-kutatási adatok alapján kellene kiválasztani. (Népszava, Népszabadság)

Új kiegyezés kell

Az élet ülteti a tárgyalóasztalhoz a bankokat és a kormányt a héten. Bűnbakkeresés helyett a magyar gazdaság egyik legsúlyosabb gazdasági és társadalmi problémájára, a devizában eladósodottak helyzetére kell megoldást találniuk a lehető legigazságosabb alapon. Senkit nem hagyunk az út szélén – ezzel az ígérettel kapott széles körű választói felhatalmazást a Fidesz–KDNP-szövetség 2010-ben, a bankok pedig saját, jól felfogott érdekükben kénytelenek most egy újabb költségmegosztási tervbe beleegyezni. (Magyar Nemzet)

Nem hagyják elveszni az uniós forrásokat

Szeptember elején tárgyal újra Brüsszelben Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár – aki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetését is ellátja kormánybiztosként – és Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos – válaszolta Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára újságírói kérdésre a visegrádi négyek uniós ügyekért felelős államtitkáraival folytatott egyeztetés utáni sajtótájékoztatón hétfőn Balatonfüreden. Hozzátette: az Európai Bizottság és Magyarország szakértői egyaránt azon dolgoznak, hogy elkerüljék a források elvesztését. (MNO)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk