Cikkajánló – 2013. augusztus 26.

Két nap alatt lezárják a tanári béremelést

Ma megtárgyalja, holnap várhatóan már módosítja is a köznevelési törvényt a parlament. A Ház rendkívüli ülését éppen azért kellett összehívni, mert a hatályos köznevelési törvényben előírtnál csak kisebb mértékben – a korábban tervezett bértömeg-emelés 60 százalékának erejéig – képes a kormány megvalósítani szeptembertől a tanároknak ígért bérrendezést. (Népszava, Népszabadság, MNO)

Dunaferr: Tárgyalások a jövő héten

A Dunaferr elfogadta a kormány tárgyalásokra vonatkozó ajánlatát, a tárgyalások a jövő héten elkezdődnek – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Lánchíd Rádiónak a Tranzit fesztiválon Kőszegen, szombaton. A tárcavezető arról is beszélt, hogy a devizahitelek ügyében a kormánynak akkor is döntést kell hoznia ősszel, ha esetleg a bankszövetséggel nem lesz konszenzus a kérdésben. (Magyar Hírlap, Népszabadság)

Kényes témákat feszegetett a felügyelőbizottságban, kirúgták a szakszervezeti vezetőt

Mondvacsinált okokból, törvénytelenül mondott fel a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) alelnökének a Budapest Airport az érdekképviselet szerint. A repteret üzemeltető társaság viszont azt közölte, hogy törvényesen, az érvényes jogszabályoknak megfelelően mondták fel a dolgozó munkaviszonyát. (Népszava)

Bajnai Gordon: Az ügy fontosabb kettőnknél

Az ellenzéki együttműködés nem lehet személyi ambíciók túsza – nyilatkozta a Népszabadságnak Bajnai Gordon. Az Együtt–PM szövetség vezetője ennyit vár Mesterházy Attilától, az MSZP elnökétől is, mert szerinte az ügy fontosabb mindkettőjüknél. (Népszabadság, MNO)

Perli az államot a takarékok szövetsége

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) jogalkotással okozott kár megtérítése iránti keresetet nyújtott be múlt héten a magyar állam, a Magyar Fejlesztési Bank, a Magyar Posta, az integrációs szervezet és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ellen. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?