Cikkajánló – 2013. augusztus 16.

Hadakozik, s nem fizet a kormány a kirúgott közszolgáknak

Nem akar fizetni a kormány a kirúgott közszolgáknak, ezért a határidő előtt egy nappal megtámadta a független strasbourgi bíróságnak a 98 százalékos különadót porrá zúzó ítéletét. Ha lesz másodfok, évekig elhúzódhat a kártérítések kifizetése. (Népszabadság)

Bölcsődei ellátás: Minden helyre hat gyerek vár

Magyarország rendkívül sokat költ családtámogatásra, ám ennek alig harmada jut a gyermekgondozási intézményekre, mint például a bölcsődékre. Miközben ezer kisgyerekre 135 önkormányzati hely jut, a fizetős “családi napközik” száma öt év alatt megtízszereződött. (Népszabadság)

Lenyomják a torkukon

Néhány hét múlva debütál az általános iskolák első és ötödik évfolyamán a „kötelezően választható” egyházi hittan, illetve állami erkölcstan. Mendrey László, a PDSZ elnöke szerint kollégáiból és a szülőkből dől a panasz. (Népszabadság)

Klinghammer: Harsogni kell a jó eredményt

Nem adna rektori címet a főiskolák vezetőinek a felsőoktatási államtitkár, művészeti területen visszatérhet a részösztöndíj – derül ki Csókás Adriennek, a Magyar Nemzet munkatársának Klinghammer István felsőoktatási államtitkárral készült interjújából. (Népszava)

Dunaferr: novembertől indul az ötödölés

Megküldte a 1500 fős létszámleépítésről szóló szándéknyilatkozatot a helyi munkaügyi központnak és a szakszervezeteknek a ISD Dunaferr. Az első felmondólevelet – ha minden a tulajdonosok tervei szerint halad – novemberben adhatják át. Úgy tudjuk, az elbocsátás mintegy ötmilliárd forintba kerül majd. (Népszabadság)

Fidesz: Folyamatosan nő a foglalkoztatás

A Fidesz véleménye szerint a szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget, és munka helyett segélyre ítéltek egész országrészeket – áll a párt csütörtökön kiadott közleményében, amellyel az MSZP szóvivőjének szavaira reagáltak. (MNO)

Rezsicsökkentés: magyar példát követne a német ellenzék

Peer Steinbrück, a német szociáldemokraták kancellárjelöltje arra kötelezné az energiaszolgáltatókat, hogy csökkentsék a tarifáikat. A német rezsicsökkentési tervezet mindössze pár ezer forintnyi eurót jelentene a háztartásoknak. (MNO)               

„Lassító sztrájk” a határon

Már-már kereskedelmi háborút vizionálnak azok a kijevi nyilatkozók, akik az elsők közt számoltak be arról, hogy Oroszország a vámellenőrzés szigorításával egy időre gyakorlatilag lezárta határát az Ukrajnából érkező áruk előtt. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a