Cikkajánló – 2013. augusztus 14.

Munkahelyvédelmi Akció: 730 ezer foglalkoztatott

Több mint 730 ezer munkavállaló foglalkoztatását segítette az első félévben a munkahelyvédelmi akció, a támogatott munkavállalók fele a nyugdíjhoz közeledő 55 év feletti korosztályból kerül ki – közölte a Fidesz szerdán. (Magyar Hírlap, MNO)

Nem segítenek az állástalan dunaferreseknek

A kormány semmit sem tett azért, hogy megmentse az ISD Dunaferr Zrt.-től elbocsátott ezerötszáz dolgozó munkahelyét, és az sem látszik, hogy segítséget nyújtana azoknak, akik elveszítik állásukat – vélik a szocialisták. Az ISD Dunaferr vezetése hétfőn közölte, hogy tartós veszteségesség miatt 1500 fős létszámleépítést hajt végre. (Népszava)

A munkaügyi központnak nem jelezte a Dunaferr, hogy 1500 embert tesz utcára

A Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja eddig nem kapott szándékbejelentést az ISD Dunaferr Zrt.-től a csoportos létszámcsökkentésről – tájékoztatta a kormányhivatal kedden az MTI-t. (Világgazdaság, MNO)

Csak a dolgozó szülők gyermekei számítanak?

Jövő januártól 270 ezer család jut több pénzhez: az alacsony keresetű, három vagy több gyermeket nevelő, illetve egykeresős családok, valamint a gyermekeiket egyedülállóként nevelő szülők. Mindezt a Fidesz számolta ki a családi adókedvezmény bővítése kapcsán. (Népszabadság)

Térkép a korrupciós kockázatokról

Rétvári Bence szerint jóval pontosabbá vált a közszféra korrupciós veszélyeit tartalmazó térkép az Állami Számvevőszék (ÁSZ) idei felmérése után, amely negyven százalékkal pontosabb képet nyújt arról, hogy az egyes közintézményekben hol kell jobban odafigyelni a korrupciós kockázatokra. (Magyar Hírlap, MNO)

Két százalék alatt ragadt az infláció

Nem tud két százalék fölé gyorsulni az infláció, amely a múlt hónapban megközelítette az áprilisi 1,7 százalékos mélypontot: a Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint júliusban 1,8 százalékos volt az éves árdrágulás a júniusban mért 1,9 százalék után. (Népszabadság)

Érdekvédelem magyar módra

Ha az Európai Unió valamicskét is tájékozott polgárainak feltennék azt a találós kérdést, hogy melyik tagállam kormányzati tényezőjétől származhat az a 2013. augusztus közepén elhangzott kijelentés, hogy “A jövőben ne Brüsszel érdekeit képviselje Budapesten, hanem fordítva, Budapest érdekeit szem előtt tartva járjon el Brüsszel felé”, akkor szinte bizonyos, hogy a megkérdezettek kicsiny gondolkodás után rávágnák, hát ezek a magabiztos szavak csak Magyarországon hangozhattak el. (Népszava)

Sokszoros bérkülönbség a tagállamok között

Az Európai Unió országai közül Bulgáriában a legalacsonyabb a minimálbér, mindössze 158 euró, míg Luxemburgban a legmagasabb, 1874 euró. Magyarország a 28 tagállamot tekintve a 15. helyen áll az Eurostat listája szerint, nálunk 332 euró a minimálbér összege. (Népszava)

Még kérdéses, mekkora összegtől esik el Magyarország

Három uniós forrásból, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, a kohéziós alapból és az Európai Szociális Alapból függesztette fel ideiglenesen az Európai Bizottság a Magyarországnak folyósítandó támogatások kifizetését – közölte kedden egy név nélkül nyilatkozó bizottsági forrás. (MNO)

Beérett a ‘szabadságharc’ gyümölcse

Háttérhatalom irányítja Magyarországot? Nos, e kérdésre meglepően sokan felelnek igennel, és nem csak Magyarországon: a franciák és a szlovákok még nálunk is nagyobb arányban hisznek az összeesküvés-elméletekben. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és