Cikkajánló – 2013. augusztus 13.

Ősztől sem jön Erzsébet

Addig húzta-halasztotta a kormány a pedagógusok kollektív szerződésének megkötését, hogy idén már biztosan nem részesülhetnek béren kívüli juttatásban az államosított iskolák tanárai. A közoktatási sztrájkbizottság és a kabinet januári megállapodása értelmében a szerződés megszületésének határideje július 31. lett volna, ennek ellenére a köznevelési államtitkárság szerint enélkül is “el tud kezdődni a tanév”. (Népszava)

Drága a sikerpropaganda

Kifizette a kormány tegnap a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felé fennálló 2,2 milliárd eurós tartozását. A kabinet hangzatos szólamai szerint az előtörlesztés azt jelzi: jó úton járunk. Ám a piacokat hidegen hagyta a sikerpropaganda, a befektetők tisztában vannak azzal: mindez a választóknak szól. (Népszava, MNO, Magyar Hírlap)

A miniszterelnök még a héten jelölheti a köztársasági elnöknek Szalai Annamária utódját

Elképzelhető, hogy Orbán Viktor miniszterelnök még a héten javaslatot tesz a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság új elnökére – a Népszabadság információi szerint ezt mondta Lázár János miniszterelnökségi államtitkár hétfőn, amikor egyeztetett a jelölési folyamatba bevont szakmai szervezetekkel.

1500 dolgozójától válik meg a Dunaferr

Rövidesen megkezdődik a létszámleépítés az ISD Dunaferr Zrt.-nél a korábbi tulajdonosi terveknek megfelelően, a dolgozói létszámot 1500-zal csökkentik – közölte a vállalat menedzsmentje hétfőn. (MNO)

Milliárdokat bukhatunk

Lohol a kormány a támogatási pénzek után. Kiderült, hogy Brüsszel 15 operatív programból jelenleg 13-at nem finanszíroz, mégpedig a Magyarország által elkövetett különböző szabálytalanságok miatt. A jelenlegi hétéves közös költségvetésben az unió 500-600 milliárd forintot végérvényesen elvonhat hazánktól, ráadásul tetemes büntetést is kiszabhat, ha a kormány nem hoz komoly lépéseket. (Népszava)

A látszat csal – a válság mélyül

Az eurózóna válsága egyre súlyosbodik, hiába mutatja a látszat épp az ellenkezőjét – állítja két neves közgazdász. A szakemberek öt lehetséges utat vázolnak fel a krízis enyhítésére, de szerintük ezek közül az egyetlen fenntartható megoldást az kínálja, ha az Európai Központi Bank (EKB) nyeli el, méghozzá véglegesen, a tartozásokat. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden