Cikkajánló – 2013. augusztus 8.

Az MNB visszafizette az IMF-hitelt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) augusztus 6-án teljes egészében visszafizette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felé fennálló hitelét, így nincs további hiteltartozása az IMF felé – közölte a jegybank szerdán honlapján. (Magyar Hírlap, MNO)

PDSZ: jogszerű volt a meghirdetett márciusi sztrájk, haladéktalanul folytatódjanak a tárgyalások

Jogszerű volt a meghirdetett márciusi sztrájk, haladéktalanul folytatódjanak a tárgyalások – közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerdán az MTI-vel, a szervezet tudomása szerint a bíróság megállapította: minden szempontból jogszerű és korrekt volt az általuk meghirdetett sztrájk. (Népszabadság)

Választási visszaéléstől tart Szabó

Törvénymódosítást javasol Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa annak érdekében, hogy a jövő évi nemzetiségi önkormányzati választásokon elkerülhető legyen a visszaélés. Gulyás Gergely fideszes képviselő ugyanakkor nem tartja indokoltnak a változtatást. (Magyar Hírlap)

Így emelhet még áfát Orbán Viktor

Bár az unióban nincs és nem is lehet luxusáfa, Orbán Viktor mégis bevezetné – és be is vezetheti. Megvan a módszer, hogyan fizethetünk még többet az államnak. (Népszabadság)

Egyre közelebb a megállapodás

Egyre közelebb jutnak az MSZP és az Együtt–PM szövetség tárgyalói a 106 egyéni körzetben indítandó közös jelöltek személyét illetően – tudta meg belső forrásokból a Népszabadság. A két szervezet által kijelölt delegációk az elmúlt napokban többször is találkoztak egymással, végső megállapodás a hónap végére várható. (Magyar Hírlap)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk