Cikkajánló – 2013. augusztus 7.

Káosz a nyugdíjak körül

Noha július 1-e óta nem kaphatnak egyszerre nyugdíjat és fizetést a közszférában dolgozók, a munkát választók egy részének kérelmét még mindig nem dolgozták fel – ismerte el a Népszavának a szaktárca. Így nem tudni, hogy pontosan hányan szeretnének továbbra is dolgozni, és arra sincs válasz, mi van azokkal, akik abban reménykednek, hogy szükség van rájuk a munkahelyükön, így lemondtak a nyugdíjukról, majd kiderül, hogy nem támogatják a kérelmüket.

Újabb lépések a korrupció ellen

Korrupció-megelőzési és etikai tréningeket tartanak nyolcszáz közigazgatási vezető és 8500 kormánytisztviselő részére az elkövetkező hónapokban – mondta el Rétvári Bence az antikorrupciós civil munkacsoport keddi budapesti ülése után. (MNO)

Ingyenmunka a tankönyvekkel

Magasabb haszonkulcsokról és jutalékokról beszélt a Magyar Nemzetnek az állami tankönyvcég szakmai igazgatója, mint amennyit a tankönyves vállalkozók valójában alkalmaztak a terjesztés államosítása előtt. Ráadásul a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ezentúl ingyen dolgoztathatja a tankönyvek kiosztásában közreműködő pedagógusokat, mivel megszűnik a tankönyvfelelősök jutaléka. (Népszava)

Az olcsó munkaerő sem vonzó

Júniusban 0,6 százalékkal csökkent a magyarországi ipari termelés, az elmúlt esztendő azonos időszakához képest – ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal tegnap nyilvánosságra hozott előzetes adataiból. A kedvezőtlen tendencián az újonnan beinduló autóipari beruházások és bővülő kapacitások tudtak csak érdemben javítani. A jövőt azonban főként a külpiaci kilátások határozzák meg, no meg az, hogy a kormány mennyire lesz képes korrekt viszonyt ápolni a hazai multinacionális cégekkel. (Népszava)

Beszállhat az MNB a mentőcsomagba

Bár a friss jegybanki adat ma jelenik meg a devizatartalékok szintjéről, piaci szakértők szerint a mintegy 34 milliárd eurós állományból néhány milliárd eurót biztonságosan a devizahiteles mentőcsomagra lehetne áldozni. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) még nem nyilatkozik arról, hogy miként segíti majd a kormány akcióját, s úgy tudjuk, az MNB-ben nem ismert semmiféle kormányzati terv a devizahitelek forintosításáról. (Magyar Hírlap)

Terven felül hoz az elektronikus útdíj

Egyetlen hónap alatt 17,1 milliárd forint bevételt hozott 91 ezer teherautó. Megvonta az elektronikus útdíjrendszer első hónapjának mérlegét az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. A sztrádatársaság nemcsak azt összesítette, hogy a 3,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsik úthasználatán a költségvetés mennyit keresett, de az is kiderült, a kamionosoknak meg kell tanulniuk: a megtett úttal arányos díjszedés másként működik, mint a korábban használt átalánydíjas rendszer. Még akkor is, ha a fuvarozó vállalkozások az időarányosan vártnál hozzávetőleg ötmilliárd forinttal többet fizettek a magyar utak használatáért júliusban. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább