Cikkajánló – 2013. augusztus 6.

Nincs pardon: Valamennyi alapvető élelmiszer ára elszállhat

Az élelmiszergyártás valamennyi szereplője két tűz között érzi magát: az útdíjat kivétel nélkül rájuk hárítják, ezt pedig az átadási árakban alig tudják érvényesíteni. (Népszava)

Keresik Szabó Máté utódját

Egyeztetésre hívta a parlamenti pártok frakcióvezetőit az államfő keddre, mert a parlamentnek hamarosan új ombudsmant kell választania, a jelölés joga pedig Áder Jánost illeti meg. Bár a jogszabályok nem kötelezik őt semmiféle konzultációra – hangsúlyozta –, mégis fontosnak tartja, hogy személyi javaslatának megtétele előtt találkozzék a képviselőcsoportok vezetővel. (Népszabadság)

Nem javít a Moody’s a magyar besorolásokon

Nem látják a gazdaság fejlődésének jeleit a hitelminősítők. A Moody’s a magyar bankrendszert továbbra is negatív kilátással sorolja be, mondván a kockázatok nem enyhültek. Szerintük az idén alig 0,2 százalékos lesz a növekedés. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

Ennyit keresnek az orvosok

Az egészségügyben dolgozók bruttó átlagkeresete a 223 028 forintos nemzetgazdasági átlaggal szemben 203 189 forint volt 2012-ben, 16 százalékkal (28 ezer forinttal) magasabb, mint 2011-ben – ismerteti a Napi Gazdaság keddi száma a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet adataira hivatkozva. (MNO)

Kiválthatja Bajnaiékat az MSZP

Sem az MSZP, sem az Együtt 2014 nem kommentálja, hogy Scheiring Gábor, a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagja módosítaná a szocialistákkal kötött jelöltállítási egyezséget, amit Bajnai Gordon is aláírt. A Magyar Nemzet információi szerint a szocialistáknak van egy B tervük is arra az esetre, ha nem sikerül megállapodni a volt kormányfő vezette szövetséggel. 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Elhunyt Kordás László

Megdöbbenéssel fogadtuk Kordás László harcostársunk halálhírét. A MASZSZ egykori elnökeként folyamatosan együttműködtünk és segítettük egymás munkáját, küzdelmét. Legközelebbi szövetségesünkként mindig vele vettük fel elsőként a kapcsolatot, vagy elsőként keresett minket.

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk