Cikkajánló – 2013. július 15.

Mesterházy: megalázza a tanárokat a kormány

Az MSZP elnök-frakcióvezetője heti politikai elemzésében arra emlékeztet, hogy Hoffmann Rózsa 2010-ben még azt mondta: “ostoba vagy bohóc” az a pedagógus, aki béremelést követel. Tavaly a pedagógus-bérkövetelések ügyében Giró-Szász András kormányszóvivő kijelentette: a viharos tengeren hajózva meg kellene köszönni a kormányos munkáját, és nem “konyakot rendelni”, pár napja pedig Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter közölte: szeretne ő sírni, hogy csak 34 százalékos béremelést kap, miközben 58 százalékosat ígérnek. “Balog Zoltánnak semmi oka a sírásra. A Fidesz első intézkedése volt 2010-ben a miniszteri fizetések felemelése. Az ő miniszteri bruttója többszöröse egy pedagógusénak. Az összehasonlítás arcátlan, felháborító és aljas” – írta Mesterházy, hozzátéve: mindeddig arról volt szó, hogy 100 százalékos lesz a béremelés, ez áll ugyanis a Fidesz által keresztülszuszakolt – egyébként katasztrofális – köznevelési törvényben. (Népszava)

Sok szerződéses katonától kellett megválni

Közel háromezer szerződéses katona hagyta el az állományt 2011 januárja óta, közülük huszonöt főnek fegyelmi eljárás miatt szűnt meg a jogviszonya a honvédséggel – értesült a Népszabadság.

Révész Máriusz: Már látszik, hogy nincs bébi-boom

Az ózdi szegénysoron nem az a leglényegesebb, hogy a négy gyerek helyett öt, hat vagy hét szülessen, hanem hogy a négy gyereknek olyan rendszert tudjunk kialakítani, hogy legyen esélye az életben, tudjon majd elhelyezkedni. Azoknál a családoknál kell lebontani a gyereknevelés előtt tornyosuló akadályokat, ahol kisebb-nagyobb kínkeservvel, de a munka megvan – mondta Révész Máriusz fideszes képviselő, a demográfiai programra javaslatot tevő munkacsoport vezetője a Népszabadságnak.

Túlköltekezés után jön a megszorítás

Bár a kormányzat folyamatosan a szigorú költségvetési politikáról beszél, a múlt héten igencsak költekező kedvében volt. A 100 milliárd forintos költségvetési tartalékból eddig 41 milliárd forintot osztogatott el a legkülönbözőbb célokra. Ám a hiányt várhatóan nem hagyja majd elszállni a kormány. Ez pedig azt jelenti, hogy újabb költségvetési kiigazítások várhatóak. (Népszava)

Programok sora segíti a fiatalok foglalkoztatását

A hétvégén a budapesti a Millenárison tartotta XI. tisztújító kongresszusát a Fidelitas. A rendelványen felszólalt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Konstantinos Kyranakis, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének (YEPP) elnöke is. Több száz csoport küldötte képviselte Magyarország legnagyobb politikai ifjúsági szervezetének tagjait. (Magyar Hírlap)

Külföldre űzik a fiatalokat Orbánék

A föld- és trafikmutyi, a demokrácia fékeinek lebontása, a média bekebelezése mellett a fiatalok külföldre űzése a legsúlyosabb bűn, amit a jelenlegi kormány eddig elkövetett – jelentette ki a szocialista Winkfein Csaba. (Népszava, Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden