Cikkajánló – 2013. július 15.

Mesterházy: megalázza a tanárokat a kormány

Az MSZP elnök-frakcióvezetője heti politikai elemzésében arra emlékeztet, hogy Hoffmann Rózsa 2010-ben még azt mondta: “ostoba vagy bohóc” az a pedagógus, aki béremelést követel. Tavaly a pedagógus-bérkövetelések ügyében Giró-Szász András kormányszóvivő kijelentette: a viharos tengeren hajózva meg kellene köszönni a kormányos munkáját, és nem “konyakot rendelni”, pár napja pedig Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter közölte: szeretne ő sírni, hogy csak 34 százalékos béremelést kap, miközben 58 százalékosat ígérnek. “Balog Zoltánnak semmi oka a sírásra. A Fidesz első intézkedése volt 2010-ben a miniszteri fizetések felemelése. Az ő miniszteri bruttója többszöröse egy pedagógusénak. Az összehasonlítás arcátlan, felháborító és aljas” – írta Mesterházy, hozzátéve: mindeddig arról volt szó, hogy 100 százalékos lesz a béremelés, ez áll ugyanis a Fidesz által keresztülszuszakolt – egyébként katasztrofális – köznevelési törvényben. (Népszava)

Sok szerződéses katonától kellett megválni

Közel háromezer szerződéses katona hagyta el az állományt 2011 januárja óta, közülük huszonöt főnek fegyelmi eljárás miatt szűnt meg a jogviszonya a honvédséggel – értesült a Népszabadság.

Révész Máriusz: Már látszik, hogy nincs bébi-boom

Az ózdi szegénysoron nem az a leglényegesebb, hogy a négy gyerek helyett öt, hat vagy hét szülessen, hanem hogy a négy gyereknek olyan rendszert tudjunk kialakítani, hogy legyen esélye az életben, tudjon majd elhelyezkedni. Azoknál a családoknál kell lebontani a gyereknevelés előtt tornyosuló akadályokat, ahol kisebb-nagyobb kínkeservvel, de a munka megvan – mondta Révész Máriusz fideszes képviselő, a demográfiai programra javaslatot tevő munkacsoport vezetője a Népszabadságnak.

Túlköltekezés után jön a megszorítás

Bár a kormányzat folyamatosan a szigorú költségvetési politikáról beszél, a múlt héten igencsak költekező kedvében volt. A 100 milliárd forintos költségvetési tartalékból eddig 41 milliárd forintot osztogatott el a legkülönbözőbb célokra. Ám a hiányt várhatóan nem hagyja majd elszállni a kormány. Ez pedig azt jelenti, hogy újabb költségvetési kiigazítások várhatóak. (Népszava)

Programok sora segíti a fiatalok foglalkoztatását

A hétvégén a budapesti a Millenárison tartotta XI. tisztújító kongresszusát a Fidelitas. A rendelványen felszólalt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Konstantinos Kyranakis, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének (YEPP) elnöke is. Több száz csoport küldötte képviselte Magyarország legnagyobb politikai ifjúsági szervezetének tagjait. (Magyar Hírlap)

Külföldre űzik a fiatalokat Orbánék

A föld- és trafikmutyi, a demokrácia fékeinek lebontása, a média bekebelezése mellett a fiatalok külföldre űzése a legsúlyosabb bűn, amit a jelenlegi kormány eddig elkövetett – jelentette ki a szocialista Winkfein Csaba. (Népszava, Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és