Cikkajánló – 2013. július 10.

Uniós pénz közmunkára?

Nem kizárt, hogy a közmunkaprogram keretében költi el Magyarország a fiatalok foglalkoztatására szánt, az elkövetkezendő két évben rendelkezésre álló uniós forrásokat. Idehaza négy rászoruló régió érintett. (Világgazdaság)

Balog: 34 százalékkal emelkedik a pedagógusok fizetése

Átlagosan 34 százalékkal emelkedik százötvenezer pedagógus illetménye szeptember 1-jétől – jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerdán Tatabányán sajtótájékoztatón. (MNO, Népszava, Magyar Hírlap)

Ellenünk harcol Orbán

Miközben Orbán Viktor és a Fidesz elszántan harcol a szerintük “elnyomó”, és “hatalmával visszaélő” Európai Unió ellen, arról egyetlen szót sem ejtenek, hogy Magyarország egyike az európai közösség legnagyobb haszonélvezőinek. Pedig ha az Orbán-kormány kivezet minket a közösségből, az nem az EU-nak fog fájni, hanem az ország kerül a gazdasági összeomlás állapotába. (Népszava)

Képes lesz-e megtartani előnyét a Fidesz–KDNP?

Immár 83 hónapja vezeti a közvélemény-kutatásokat a Fidesz–KDNP, miközben az ellenzéki erők továbbra sem tudnak felmutatni komoly erősödést. A korábbi kormányzati ciklusok hasonló időszakában még egyszer sem állt ilyen jól a felmérésekben az éppen aktuális kormányzó erő. (MNO)

Döccenőkkel halad az MSZP-Együtt szövetségkötés

Lelassult az első forduló után az MSZP és az Együtt–PM közötti együttműködési megállapodás kidolgozása, és bár a folyamat halad, vannak benne kisebb döccenők – értesült a Népszabadság.

Klik a pedagógusbérekről: 100 ezres eltérés azonos munkakörben dolgozóknál

Aránytalan és torz a pedagógusok finanszírozása mind a bérek, mind a különféle juttatások tekintetében, azonos munkakörökben 100 ezer forintos eltérések is mutatkoztak az ország különböző településein – mondta Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke kedden az MTI-nek. (Világgazdaság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és