Cikkajánló – 2013. július 10.

Uniós pénz közmunkára?

Nem kizárt, hogy a közmunkaprogram keretében költi el Magyarország a fiatalok foglalkoztatására szánt, az elkövetkezendő két évben rendelkezésre álló uniós forrásokat. Idehaza négy rászoruló régió érintett. (Világgazdaság)

Balog: 34 százalékkal emelkedik a pedagógusok fizetése

Átlagosan 34 százalékkal emelkedik százötvenezer pedagógus illetménye szeptember 1-jétől – jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerdán Tatabányán sajtótájékoztatón. (MNO, Népszava, Magyar Hírlap)

Ellenünk harcol Orbán

Miközben Orbán Viktor és a Fidesz elszántan harcol a szerintük “elnyomó”, és “hatalmával visszaélő” Európai Unió ellen, arról egyetlen szót sem ejtenek, hogy Magyarország egyike az európai közösség legnagyobb haszonélvezőinek. Pedig ha az Orbán-kormány kivezet minket a közösségből, az nem az EU-nak fog fájni, hanem az ország kerül a gazdasági összeomlás állapotába. (Népszava)

Képes lesz-e megtartani előnyét a Fidesz–KDNP?

Immár 83 hónapja vezeti a közvélemény-kutatásokat a Fidesz–KDNP, miközben az ellenzéki erők továbbra sem tudnak felmutatni komoly erősödést. A korábbi kormányzati ciklusok hasonló időszakában még egyszer sem állt ilyen jól a felmérésekben az éppen aktuális kormányzó erő. (MNO)

Döccenőkkel halad az MSZP-Együtt szövetségkötés

Lelassult az első forduló után az MSZP és az Együtt–PM közötti együttműködési megállapodás kidolgozása, és bár a folyamat halad, vannak benne kisebb döccenők – értesült a Népszabadság.

Klik a pedagógusbérekről: 100 ezres eltérés azonos munkakörben dolgozóknál

Aránytalan és torz a pedagógusok finanszírozása mind a bérek, mind a különféle juttatások tekintetében, azonos munkakörökben 100 ezer forintos eltérések is mutatkoztak az ország különböző településein – mondta Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke kedden az MTI-nek. (Világgazdaság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az