Cikkajánló – 2013. július 8.

A diplomás fiatalok gyermekvállalását ösztönözné Szili

A fiatal diplomások gyermekvállalását ösztönző törvénymódosító javaslatot nyújtott a parlament elé Szili Katalin független országgyűlési képviselő. A volt házelnök, jelenleg a Szociális Unió elnöke a változtatás szükségességét az MTI-nek azzal indokolta, hogy a felsőfoktatásból frissen kikerülő, korábbi munkaviszonnyal nem rendelkező fiatalok jelenleg nem kaphatnak gyermekgondozási díjat, más néven gyedet. Ennek hiányában pedig csak a gyermekgondozási segély, vagyis a gyes vehető igénybe, amely az öregségi nyugdíj legkisebb összegével egyezik meg. (Népszabadság)

IMF: már nem menő a megszorítás

Gazdasági növekedést gátló hatása miatt bírálta az Egyesült Államok költségvetési kiadáscsökkentéseit Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója egy dél-franciaországi gazdasági konferencián, hangsúlyozva ugyanakkor az áttekinthetőség és a tervezhetőség szükségességét a jegybanki monetáris lazító programok kivezetésében. (MNO)

Sólyom csap le a magyar repülős piacra?

A nemzetközi szinten jelentés nélküli és kimondhatatlan Sólyom néven készül egy légi közlekedéssel is foglalkozó cég, állítólag ez lenne az új Malév, ám a sajtóban felmerült piros-fehér-zöld gépek és a Sólyom márkanév csak rossz vicc lehet. Valami azonban készül. (Népszabadság, Népszava)

Néppárti kiállás hazánkért

Dicsérték a magyar alaptörvényt és összehangolt baloldali választási támadásként értékelik a Magyarországot elmarasztaló Tavares-jelentést a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt képviselői. Úgy vélték, nem is lesz következménye az Európai Parlament által múlt héten elfogadott dokumentumnak. (Magyar Nemzet)

Ülősztrájkoló tüntetők közé lőttek Egyiptomban

A Muzulmán Testvériség számos hívét megölték hétfőn reggel Kairóban, mikor az ülősztrájkoló tüntetők közé lőttek az annál az épületnél, ahol Mohamed Murszi elnököt őrzik. Később egy „terrorista csoport” rohamot indított a létesítmény ellen. (Magyar Hírlap, Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk