Keresés
Close this search box.

Cikkajánló – 2013. július 8.

A diplomás fiatalok gyermekvállalását ösztönözné Szili

A fiatal diplomások gyermekvállalását ösztönző törvénymódosító javaslatot nyújtott a parlament elé Szili Katalin független országgyűlési képviselő. A volt házelnök, jelenleg a Szociális Unió elnöke a változtatás szükségességét az MTI-nek azzal indokolta, hogy a felsőfoktatásból frissen kikerülő, korábbi munkaviszonnyal nem rendelkező fiatalok jelenleg nem kaphatnak gyermekgondozási díjat, más néven gyedet. Ennek hiányában pedig csak a gyermekgondozási segély, vagyis a gyes vehető igénybe, amely az öregségi nyugdíj legkisebb összegével egyezik meg. (Népszabadság)

IMF: már nem menő a megszorítás

Gazdasági növekedést gátló hatása miatt bírálta az Egyesült Államok költségvetési kiadáscsökkentéseit Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója egy dél-franciaországi gazdasági konferencián, hangsúlyozva ugyanakkor az áttekinthetőség és a tervezhetőség szükségességét a jegybanki monetáris lazító programok kivezetésében. (MNO)

Sólyom csap le a magyar repülős piacra?

A nemzetközi szinten jelentés nélküli és kimondhatatlan Sólyom néven készül egy légi közlekedéssel is foglalkozó cég, állítólag ez lenne az új Malév, ám a sajtóban felmerült piros-fehér-zöld gépek és a Sólyom márkanév csak rossz vicc lehet. Valami azonban készül. (Népszabadság, Népszava)

Néppárti kiállás hazánkért

Dicsérték a magyar alaptörvényt és összehangolt baloldali választási támadásként értékelik a Magyarországot elmarasztaló Tavares-jelentést a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt képviselői. Úgy vélték, nem is lesz következménye az Európai Parlament által múlt héten elfogadott dokumentumnak. (Magyar Nemzet)

Ülősztrájkoló tüntetők közé lőttek Egyiptomban

A Muzulmán Testvériség számos hívét megölték hétfőn reggel Kairóban, mikor az ülősztrájkoló tüntetők közé lőttek az annál az épületnél, ahol Mohamed Murszi elnököt őrzik. Később egy „terrorista csoport” rohamot indított a létesítmény ellen. (Magyar Hírlap, Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros